Bartın'da Okullarda Güvenlik Arttırılıyor

Bartın Emniyet Müdürlüğü tarafından okulların başlamasına kısa bir zaman kala güvenlik önlemlerin arttırıldığı bildirildi.

Bartın'da Okullarda Güvenlik Arttırılıyor
Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Alntınok, makamında yaptığı basın açıklamasında 2012-2013 Eğitim ve Öğretim sezonunda öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde gidebilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Müdür Altınok, “2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte, eğitim ve öğretim süresi içinde okullar çevresinde toplanan şüpheli, sakıncalı şahısların, okul güvenliğini ve öğrencileri rahatsız etmelerinin önlenmesi, okul giriş ve çıkışlarında öğrenci yaya trafiğinin düzenlenmesi ve özel otoların okul önlerine park etmesinin önlenmesi, öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına giriş ve çıkışlarının sağlanması gibi çalışmaları yaptık. Okul çevresinde bulunan internet kafe ve oyun salonlarını düzenli olarak kontrol edilecektir. Velilerimizin çocuklarını okula huzur içinde göndermeleri için, ilimiz merkezinde bulunan 11 İlkokul, 5 Ortaokul ve 12 Lise olmak üzere toplam 28 okulda 14 bin civarında öğrencinin okul giriş ve çıkışları esnasında trafiği tanzim etmek üzere 5 trafik görevlisi, genel güvenliği sağlamak üzere 12 yaya personel ve 10 motorize ekip sivil ve resmi olarak görevlendirilmiştir. Çocuklarımızın eğitim ve öğretimine olumsuz etki edecek hiç bir harekete İl Emniyet Müdürlüğü olarak izin verilmeyecektir" dedi.

Kaynak: İHA