Balya’da Kadın Danışma Merkezi Hizmete Girdi

Balıkesir’in Balya ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde başlatılan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenin “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar “ adlı proje tamamlanırken proje kapsamında hazırlanan Kadın Danışma Merkezi de hizmet girdi.

Balya’da Kadın Danışma Merkezi Hizmete Girdi
Nisan ayında başlatılan proje kapsamında 18 köyde düzenlenen kadına şiddeti önlemeye yönelik seminerlere 2 bin 500 kişi katılırken yapılan çalışmalarla ilgili bir de kitap hazırlandı.. Balıkesir Baro Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden gelen uzmanlar, köylerde kadın ve erkeklerle ayrı ayrı toplantılar yaparak kadına şiddetin önenmesi konusunda vatandaşları bilgilendirdiler. Proje kapsamında hazırlanan Kadın Danışma Merkezi’nin hizmete girdiğini anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Balbal, projenin amacına ulaştığını söyledi.

Koca Cami mahallesinde eski bir binanın restore edilerek Kadın Danışma Merkezi haline getirildiğini bildiren Müdür Balbal, “Burada görev yapan arkadaşlarımız gelen kadınlara yardımcı oluyorlar. Başvuranları uzmanlara yönlendiriyorlar. Kadın Danışma Merkezi hizmete girdikten sonra 13 kadın başvurdu. Bunlardan biri de Balıkesir’deki Kadın Sığınma Evi’ne yerleştirildi. Şiddet gören ve mağdur olan kadınlarımızın bu merkeze başvurmalarını bekliyoruz. Proje kapsamında 18 köyde düzenlediğimiz seminerlerde 2 bin 500 kişiye ulaştık. Projemiz amacına ulaştı, Projeyle ilgili olarak bir de kitapçık hazırladık” dedi.

Kaynak: İHA