Bakan Günay Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çeşitli temaslarda bulunmak KKTC’ye geldi.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (Türksoy) Gençlik Oda Orkestrası’nın bu akşam vereceği konserin Onur Konuğu olarak KKTC’ye davet edilen Günay bugün ilk olarak Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bir araya geldi.

Günay, Afyonkarahisar'da bir askeri cephanelikte meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu kazadan dolayı iki günlük programını yarıda keserek akşam saatlerinde yurda döneceğini söyledi.

KKTC'nin turizm alanında gösterdiği performanstan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Günay, "Kuzey Kıbrıs'taki çalışmaları, gelişmeleri çok yakından takip ediyorum. Hem Güney'in çözümleri tıkayıcı tutumlarına, hem de dünyada yaşadığımız bir takım izolasyon çabalarına rağmen her bakımdan KKTC olumlu gelişmeler takip ediyor. Biz de Anavatan olarak buradaki gelişmeler takip ediyoruz, hem de elimizden geldiğimiz kadar her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

EROĞLU: "25 ŞEHİDİMİZİN OLMASI BİZİ SON DERECE ÜZMÜŞTÜR"
Eroğlu ise, Afyonkarahisar'daki patlamada 25 askerin şehit olmasının kendilerini "son derece üzdüğünü" belirterek, "Sizin şahsınızda hükümetinize geçmiş olsun diyorum. Başta Sayın Başbakan olmak üzere bütün bakanlar kurulu üyelerine geçmiş olsun dileklerimi iletirseniz memnun olurum" dedi.

"YENİ CUMHURBAŞKANI SEÇİLDİKTEN SONRA ÖNÜMÜZÜ GÖRMEYE ÇALIŞACAĞIZ"
Eroğlu, "Rumların uzlaşmazlığı, anlaşmazma istememelerine rağmen anlaşma ister gibi görünüp, müzakere masasında hiçbir şeye evet demeyişleri ile bugüne kadar müzakereler maalesef sürmüştür" diye konuştu.

Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Artık bu devre biraz da zaten sessiz geçen bir devre oluyor. Hristofyas'ın tekrar aday olmayacağını açıklaması, AB dönem başkanı olmaları... Biz sadece güven artırıcı önlemler konusunda kurulan komitelerle işi yürütmeye çalışıyoruz. Yeni cumhurbaşkanı seçildikten sonra önümüzü görmeye çalışacağız." "Rum kesiminde bir lider değiştiği zaman gelen lideri barış meleği ilan ediyorlar. Bu hep böyle olmuştur. Geçmişte Klerides geldiğinde de, Vasilyu geldiğinde de, Hristofyas geldiğinde de aynısı olmuştur. Onun için biz bu işi Anavatan Türkiye ile götürürken, ileriye dönük de, Rumların da tavrını gördükten sonra mutlaka yeni değerlendirmelerde bulunacağız. "
Kaynak: İHA