'Yozgat, Mevcut Potansiyeller Değerlendirilerek Gelişecek'

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ilde bulunan mevcut potansiyellerin değerlendirilip ekonomiye kazandırılması ile Yozgat'ın daha hızlı gelişeceğini söyledi.

'Yozgat, Mevcut Potansiyeller Değerlendirilerek Gelişecek'
Vali Abdulkadir Yazıcı, Başak Yem Sanayi A.Ş.’nin toplantısına katılmak üzere Boğazlıyan’a geldi. Toplantıya Vali Abdulkadir Yazıcı Kaymakam Coşkun Açık, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe ve Başak Yem Sanayi A.Ş. Müdürü Doğan Erdoğan katıldı.

Yozgat’a hizmet etmeye geldiğini belirten Abdulkadir Yazıcı, kendilerinin değil milletin nasıl bulduğunun önemli olduğunu kaydetti.

Yozgat’ın ülkenin nadide bir yerinde olduğunu, mevcut potansiyeli değerlendirip, görev süresi içerisinde memleketin bu köşesine en fazla ne yapılabilir, bunun çalışması içersinde olacaklarını anlatan Vali Yazıcı, "İlimizde, neyi ne kadar ileri götürebiliriz, neyi nasıl yapıp geliştirip insanlarımıza sunarız. Bunun planı ve düşüncesi içerisinde olacağız. Bizim prensibimiz bir işi yaparken o işle alakalı olanlarla başlayarak tamamlamaktır. Tek başına yapmaya çalışırsanız, elinizdeki işi güzel yapmaya çalışırsınız ama çok şeyi de yapamazsınız. Yani ekip çalışması önemli, ekip çalışması da valinin başkanlığında kaymakamlar ve her kurumun kendisine bağlı olduğu birimler. Merkezi idarenin istediği asgari hizmetleri yapmak ön şarttır." diye konuştu.

Demokrasinin vazgeçilmezinin siyasi partiler ve hükümet olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Özellikle merkezi hükümetin bakanlıklarında ilçemizle ve ilimizle ilgili yapmak istediklerini kolaylaştırıp, hızlandırmak. Çalışmayı yaparken de o mahalde seçilmiş olan başta belediye başkanları olmak üzere, il genel meclis üyeleri ve muhtarlar da bu işin bir parçasıdır. O ilin sınırları içerisinde o il adına söz söyleme hakkı ve yetkisi kim varsa bunlarla bir koordine içerisinde çalışmak hedefimizdir. Biz bu süre zarfında ilimize vereceğimiz hizmetleri bilgimiz ve tecrübemiz ile yeteneğimiz ile idare tarzımız kadar olacaktır. Yani bizim bilgimiz fazla ise arkadaşlarımızın bilgisi fazla ise verilecek hizmetlerde o işin üst sınırı kadar olur." ifadelerini kullandı .