Gaziemir Belediyesinin Yeni Binası İçin İkinci İhale Yapıldı

Gaziemir’in ‘akıllı ve çevreci’ binasının yapımı ihalesinin ikincisi, basın mensuplarının katıldığı bir ortamda gerçekleşti.

Gaziemir Belediyesinin Yeni Binası İçin İkinci İhale Yapıldı
Gaziemir Belediyesi yeni hizmet binasının yapımı için geçen şubat ayında yapılan ve ihale komisyonu tarafından iptal edilen ihale, ikinci kez yapıldı. Projesi İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) tarafından hazırlanan teknolojik, akıllı hizmet binasının yapımı için düzenlenen ihale şeffaf biçimde yapıldı. Basın mensupları, izleyiciler ve teklif sahibi firma temsilcilerinin katıldığı ihalede baştan sona video kaydı yapıldı. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen 14 dosyanın alındığı ihale için İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Diyarbakır ve Bursa ticaret odalarına kayıtlı 11 firma teklif verdi.

Tahmini bedeli 20 milyon 674 bin 799 lira 41 kuruş olan ihalenin ilk oturumu 1,5 saat sürdü. İhale Komisyonu, katılımcı firmaların tekliflerini geliş sırasına göre açarken, ihale şartnamesi gereği istenilen belgelerin zarfların içinde olup olmadığının kontrolünü yaptı. Firmaların verdiği teklif, teminat mektubu ve kaynağı, banka referans kredi teminatları yüksek sesle okunarak ilan edildi.

İhalede, İnkosa İnşaat 14 milyon 480 bin, İzka İnşaat 17 milyon 300 bin, Erka İnşaat 14 milyon 120 bin, Erkapı, Çertaş ve Çisem Ortak Girişimi 14 milyon 798 bin, Ulak İnşaat 14 milyon 763 bin, Arden İnşaat 17 milyon 200 bin, Geta İnşaat 15 milyon 470 bin, N. Doğuş ve Barankaya Ortak Girişimi 18 milyon 300 bin, Arda Mühendislik 14 milyon 621 bin, Özsa İnşaat 15 milyon 290 bin ile Demo Yapı Sistem ile DLY İnşaat Ortak Girişimi 15 milyon 988 bin lira teklif verdi.

Son teknoloji ile inşa edilecek bina, enerji tasarruflu ve gün ışığından en fazla yararlanacak biçimde tasarlandı. Eski binanın olduğu yerde tek bir ağaç kesmeden inşa edilecek yeni binanın inşaat alanı 14 bin metrekare olacak. Bu alanın 5 bin 700 metrekaresi iki kat yeraltı otoparkından oluşuyor. Toplam 175 araç kapasiteli otopark belediye personelinin yanı sıra halkın kullanımına sunulacak.

19 müdürlük ile 3 adet rezerv müdürlüğün yer aldığı hizmet birimleri, toplam 8 bin 300 metrekare alana yayılacak. Modern çağın gereklilikleri doğrultusunda tasarlanmış müdürlükler vatandaşa daha kaliteli, daha çağdaş bir hizmet verebilmek adına açık ofis düzeninde düşünüldü. Yeni bina 250 bin nüfusa hizmet verecek şekilde biçimlendirildi .
Kaynak: İHA