Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy Açıklaması

Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, 12 yıllık zorunlu eğitme hazır olduklarını belirterek ''Yeni eğitim sisteminden önce biz bu duruma adapte olmuştuk, ancak yine de son tedbirlerimizi aldık'' dedi.

Makamında gazetecilere açıklamada bulunan Altınsoy, yeni öğretim yılında uygulamaya geçecek olan 4+4+4 sistemine ilişkin Manisa'da çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Bu yıl 6 bin 900'ü merkezde olmak üzere il genelinde yaklaşık 26 bin çocuğun okulla tanışacağını belirten Altınsoy, ''Geçtiğimiz yıllarda 72 ayını dolduran çocuklar ilköğretime başlarken, bu yıl 66 ayını dolduran çocuklar ilköğretime zorunlu başlayacak. Burada 6 aylık bir geri çekilme olayı söz konusu. Ancak değişen bir şey yok. Bu konuda hem öğretmenlerimiz hem de okullarımız hazırlıklı. Bir sıkıntı yaşanacağına inanmıyorum. Zaten çocuğunu o aylarda okula göndermek istemeyen veliler rapor aldılar'' dedi.

Daha önceki dönemlerde orta okulu bitiren öğrencilerin yüzde 85'inin liseye başladığını hatırlatan Altınsoy, ''Bu nedenle yeni eğitim sisteminden önce biz bu duruma adapte olmuştuk. Ancak yine de Son tedbirlerimizi aldık. Kağıt üzerinde yaptığımız uygulamalarda bir sıkıntı gözükmüyor, ancak olabilecek sorunları biz kısa vadede halledeceğiz'' dedi.

Önceki sistemde 31 Aralık itibariyle 72 ayını dolduran çocukların okula kaydedildiğini, yeni sistemde ise bunun 3 ay geri alındığını ifade eden Altınsoy, ''Biz sınıflarımızda kategorik bir uygulama yapacağız. Sınıflarda 72 ve 66 aylık olanlar var. Biz bunları gerektiği takdirde 72 aylıklarla 66 aylıkları ayırarak, 72 aylık çocukları bir sınıfa, 66 aylık çocuklar bir başka sınıfa alarak okutmaya çalışacağız'' dedi.

Altınsoy, bulunmayan yerlerde imam hatip ortaokullarını açtıklarını, il genelinde 800 öğrencinin imam hatip ortaokullarına kayıt yaptırdığını bildirdi.

Muhabir: Turgay Duyar

Yayıncı: Bahri Okumuş
Kaynak: AA