İranlı Ajanların Pkk'lılarla Görüntüleri Ortaya Çıktı

Son dönemde artan terör örgütü PKK'nın saldırılarının arkasında Suriye ve İran'ın olduğu iddialarını destekler görüntüler ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta PKK'lılarla işbirliği yaptıkları iddiasıyla yakalanan İranlı ajanların üzerinden çıkan bir görüntü, o işbirliğini kanıtladı. Türkiye'de ajanlık faaliyeti yapan İran İstihbarat Örgütü SAVAMA'nın elemanları, Emniyet tarafından tespit edilerek takibe alınmış, geçtiğimiz hafta Ağrı, Van ve Iğdır'daki eş zamanlı operasyonlarda ise 9 tanesi yakalanmıştı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü casusluk soruşturması kapsamında ele geçirilen kamera kayıtlarından birinde 2 kadın PKK'lının İranlı ajana PKK hakkında bilgi verdiği görülüyor. İranlı ajan, PKK'lı kadına “Türkiye toprağında hiç çatışmaya girdiniz mi?” şeklinde birtakım sorular yöneltiyor. PKK'lı kadın ise eskiden gittiğini ifade ediyor. PKK'nın siyasi ve askeri olarak zayıfladığını ifade eden PKK'lı kadın şöyle devam ediyor: “Eğer bir örgüt kendi önderini kurtaramıyorsa demek ki toplumu da kurtaramaz, halkı da kurtaramaz. Onun için bu şekilde devam ederse ya da Öcalan'a bir şey olursa; hani ölürse, öldürülürse farklı bir şey olursa PKK dağılır." PKK'lı kadın İranlı ajanın “Ben şimdiki vaziyetin ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Şimdi vaziyet nasıldır?” sorusu üzerine şu cevabı veriyor: “Şimdiki vaziyet söylediğim gibi hem siyasi anlamda güçlü değiller, askeri anlamda da sadece Türkiye'ye karşı savaşa girecek güçleri var. Mesela iki devlet ya da üç devlet birden saldırırsa PKK'nın savaşacak gücü yok. Kürt konusunda bir zorlanma yaşıyor yani Kürtlere, Türkiye Kürtlerine özelde. Öyle özgürlüğü getirecek bir şeyler yaratacak güçte değil.”İran ajanların kamerasından çekilen PKK'lı iki kadın görülüyor. İranlı ajan görünmüyor sesi var. İranlı ajan Azeri şivesiyle konuşuyor. İşte o konuşmalar:İranlı ajan: Türkiye toprağında hiç çatışmaya girdiniz mi?
PKK'lı kadın: Eskiden giderdik.
İranlı ajan: Eskiden gittiniz.
PKK'lı ajan: Bu ne yapıyor? Tepe tutuyor, kendi savunmasını yapıyor. Erzakını çekiyor, mağarasını yapıyor.
İranlı ajan: Bir Karakol varmış.
PKK'lı kadın: Oramar Karakolu.
İranlı ajan: O taburları Zagros taburları yaktı. O çatışmada kaç kişi öldü.
PKK'lı kadın: Tam hatırlamıyorum ama 30'un üstündeydi. Eğer bir örgüt kendi önderini kurtaramıyorsa demek ki toplumu da kurtaramaz, halkı da kurtaramaz. Onun için bu şekilde devam ederse ya da Öcalan'a bir şey olursa; hani ölürse, öldürülürse farklı bir şey olursa PKK dağılır.
İranlı ajan: Ben şimdiki vaziyetin ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Şimdiki vaziyet nasıldır?
PKK'lı kadın: Şimdiki vaziyet söylediğim gibi hem siyasi anlamda güçlü değiller, askeri anlamda da sadece Türkiye'ye karşı savaşa girecek güçleri var. Mesela iki devlet ya da üç devlet birden saldırırsa PKK'nın savaşacak gücü yok. Kürt konusunda bir zorlanma yaşıyor yani Kürtlere, Türkiye Kürtlerine özelde. Öyle özgürlüğü getirecek bir şeyler yaratacak güçte değil .