Almanya'da, İHK Honnover İle KTO Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Almanya'nın Hannover şehrindeki Hannover Ticari Araçlar Fuarı'nda düzenlenen Türkiye Günü'nde, Konya Ticaret Odası ile Hannover Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye Günü kapsamında KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Türk ve Alman otomotiv sektörü temsilcilerinin katıldığı toplantıda Konya ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Konya'nın dış ticaretinde önemli yeri olan Almanya'nın, Türkiye'nin önemli bir ticaret partneri olması ve son dönemde AB'de yaşanılan krize rağmen büyümesini sürdürmesi sebebiyle Almanya ile ilişkilere büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Öztürk, Konya'nın 2012 yılında Almanya'ya yaptığı ihracatta bir önceki yıla göre yüzde 20'lik artış olduğunu hatırlatarak, Almanya'ya düzenlenen fuar ziyaretlerinin bu artışa katkı sağladığını düşündüklerini dile getirdi.

İmzalanan protokolle iki şehir arasında ticari ilişkilerin artacağına değinen Öztürk, ''İmzalanan protokol, Almanya sistemini inceleyerek kurmayı planladığımız mesleki eğitim merkezi projemize de büyük fayda sağlayacaktır. Bu işbirliği protokolü, iki ülke arasında ticari ilişkilerde en büyük sorun olun vize sorununun çözümünde örnek teşkil edecektir'' diye konuştu.

IHK Hannover Başkanı Horst Schrage ise Konya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nin önemli bir ticaret ortağı olup, iki şehir firmaları arasında verimli ve güvenilir bir işbirliği söz konusu olduğunu kaydetti.

Programa, Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi Bakanı Jörg Bode, Türkiye Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhada, Hannover Ticaret Ataşesi Kudret Ceran ile Türk ve Alman iş adamları katıldı.

Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA