Söke’de 9. Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri

Bu yıl Söke’de 9.’su yapılan Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri Onur Akın konseri ile başladı.

Söke’de 9. Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın da izlediği konsere Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi başta olmak üzere davetliler ve çok sayıda Sökeli katıldı.

Yaklaşık 3 Bin kişinin izlediği konser emniyet yanı otopark alanında gerçekleşti. 25 yıllık sanat yaşamında kendi bestelediği şarkıları ağırlıklı olarak seslendiren ünlü sanatçı Onur Akın; Söke’deki 2. Konserinde gönüllerde yine taht kurdu. Söke 9. Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri’nin ilk konser gecesi oldukça keyifli geçerken; halkın Söke Belediyesi Başkanı Necdet Özekmekçi’ye ilgili ise dikkat çekiciydi. Vatandaşları konser süresince birkaç kez ayağa kalkarak selamlayan Söke Belediye başkanı Necdet Özekmekçi, konserin ilerleyen dakikalarında eşi Zümrüt Özekmekçi ile dans etti. Konserde Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan sahneye çıkarak Sökeliler adına sanatçı Onur Akın’a plaket ve çiçek taktim ettiler.

“2. GÜN THM COŞKUSU VARDI” Söke 9. Pamuk festivali ve Kurtuluş Etkinliklerinin ikinci gecesi Türk Halk Müziği (THM) coşkusu vardı. Söke Belediyesi THM Korosu’nun ilk olarak sahne aldığı konserde; Şef Hakan Ceylan yönetimindeki koro repertuarındaki şarkıları seslendirdi. Solo ve koro olarak seslendirilen şarkılar beğeni topladı. Söke Belediyesi THM Korosu’ndan sonra sahneye THM sanatçısı Ceren Demirok çıktı. Genç sanatçı sevilen THM eserlerini seslendirirken beğeni topladı. Söke Belediyesi THM Korosu ve Ceren Demirok’a Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna çiçek ve plaket takdim ederek kutladı.

“3. GÜN TSM KONSERİ ŞEHİT HABERLERİ NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ” Söke 9. Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında 3 Eylül Pazartesi günü gerçekleşmesi planlanan Söke Türk Sanat Müziği Korosu Konseri, Şırnak Beytüşşebap’ta 10 şehit haberinin gelmesi nedeniyle iptal edildi .
Kaynak: İHA