Osmaniye’de Adli Yılın Açılışında Gündem 'terör' Oldu

Yeni adli yıl Osmaniye’de düzenlenen törenle açıldı.

Osmaniye’de Adli Yılın Açılışında Gündem 'terör' Oldu
Adli yılın açılışında terör konusuna dikkat çekilerek, terörü destekleyen içeride ve dışarıda bulunan çevrelerin planlarına hiçbir zaman ulaşamayacakları belirtildi.Devlet Bahçeli Meydanı’nda düzenlenen törene Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Ağır Ceza Reisi Recep Eşim, Baro Başkanı Avukat Hüseyin Sezgin, bazı hakim ve savcılar ile avukatlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından selamlama konuşması yapan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, "Her gün ülkemizin çeşitli yerlerinde ülkemizi bölmeyi ve yıkmayı amaçlayan terör örgütünün şehit ettiği asker polis korucu başta olmak üzere ülkemizin evladı olan değerli gençlerimizin şehitlik, gazilik haberleri ile gerçekten çok üzüntü içerisine giriyoruz. Şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletmeyi bir borç biliyorum. İnşallah ülkemiz bir an önce bu terör belasından akli selimin galip gelmesi ile kurtulur." dedi.

Baro Başkanı Avukat Hüseyin Sezgin ise adaletin bütün bir halkın bugününün ve yarınının güvencesi olduğunu, geçmişte Türk milletinin kurduğu büyük devletlerin uzun ömürlerinin temelinde sağlam adalet kurgusunun yattığını söyledi.

Hakkı ihlal edilenin her zaman yanında olacaklarını ifade eden Baro Başkanı Sezgin, “Her insan hakkı ihlalinde bu ihlale karşı durmak bizim görevimizdir. Ne var ki, devletimizin sınırları içinde devletimizin güçlerinden başka hiç kimsenin silahlı birer güç gibi görünmesine tahammül ve iznimiz bulunmamaktadır. Hakkı ihlal edilenin yanındayız, ancak onun adalete sığınması gerekir. Ülkemizin gündeminden son aylarda hiç düşmeyen bölücü terör konusunda sağduyulu ve sakin olmamız gerekiyor. Her gün ülkenin dört bir yanına düşen ateş parçaları yürekleri yakan haberler karşısında milletimizin sabır ve sükûneti önem taşımaktadır. Bölücü terörü destekleyen, içeride ve dışarıda bulunan zavallı çevrelerin haince planlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını görmeleri için tarihe dönüp bakmaları ve heveslerini unutmaları gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir terör örgütü ile mücadele etmektedir. Bu mücadelenin ismine savaş diyen zavallılar vardır, ülkemizde bir savaş yoktur. Bölücü terörle mücadele vardır. Bu ayrıntı çok iyi bilinmelidir.” diye konuştu.

Suriye, Irak gibi ülkelerde yaşanan karışıklığın adaletin tam anlamıyla tesis edilememesinden kaynaklandığını belirten Osmaniye Baro Başkanı Avukat Hüseyin Sezgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim adaletimizi biz kurarız, biz gözetir biz yürütürüz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ülkesiyiz. Adalet ise bu devletin temelidir. Gerekirse onu biz tartışacağız, biz yücelteceğiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, kurulmasında öncülük ettiği Cumhuriyetimiz, onun milletinin irade ve birlikteliğiyle adaletini kendisi gözetmeye sonsuza kadar devam edecektir. Atatürk'ün dediği gibi biz adaleti tartışmaktan çekinmeyeceğiz. Bu anlayış sayesinde tarih boyunca hep var olduk, hep büyük devlet olduk, var olmaya da devam edeceğiz.”