Eski Seka Kağıt Fabrikası Bilim Merkezine Dönüştürülecek

Kocaeli'de kapatıldıktan sonra yıllarca atıl durumda bekletilen Seka Kağıt Fabrikası’na yapılacak bilim merkezi için Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında protokol imzalandı.

Bilim merkezinin protokol törenine; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, TÜBİTAK Genel Sekreteri Ogün Bahadır ile Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK yetkilileri katıldı.

İmza töreni öncesinde Genel Sekreter Ersin Yazıcı, bilim merkezi hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin en büyük bilim merkezinin kurulacağını ifade eden Yazıcı, “Burası Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın da sayılı tesislerinden biri olacak.” dedi.

50 PERSONEL ÇALIŞACAK
Eski Seka Kağıt Fabrikası'nda nisan ayında başlayan çalışmaların 2013 sonunda biteceğini kaydeden Yazıcı, “Bu merkez sadece Kocaeli'nin değil, tüm Türkiye ve Avrupa'nın en büyük bilim merkezi olacak. Merkezde 50 teknik personel görev yapacak. Merkezde her bilim dalı için ayrı bir deney alanı bulunacak. Geleceğin bilim adamları bu merkezlerden yetişecek.” şeklinde konuştu.

11 BİN 290 METREKARETÜBİTAK
Genel Sekreteri Ogün Bahadır ise imzalanan protokolle merkeze 25 milyon TL kaynak aktaracaklarını söyledi.

Bahadır, şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediyesi binanın yapımını tamamlayacak. Biz de iç donanımını ve teknik personelini sağlayacağız. 2016 yılına kadar tüm büyükşehirlerde, 2023 yılına kadar ise tüm illerde bilim merkezleri kurulmuş olacak. Büyükşehir, önce 8 bin 300 metrekare yer tahsis etmişti, ancak daha sonra bu alan 11 bin 290 metrekareye çıkartıldı.”