Sp'li Öztek: Yaşananlar Büyük Ortadoğu Projesi'nin Bir Parçası

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek, terör olaylarının ve Suriye meselesinin ülkenin diğer sorunlarını maskelediğini söyledi.

Hükümetin terörle mücadele politikasını eleştiren Öztek, yaşananların Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçası olduğunu savundu. Saadet Partisi Muş İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi.

Saadet Partisi İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek katıldı.

Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın organize ettiği ilçe ziyaretleri hakkında bilgi veren Öztek, “Program çerçevesinde Türkiye'nin bütün il ve ilçeleri ziyaret edilecek. Program 5 hafta sonu icra edilecek. Türkiye'nin bütün illerine genel merkezce görevlendirilen ekipler giderek, o ilin ilçelerini, ilden görevli teşkilat mensuplarımızla birlikte ziyaret edecek, ilçelerde ilçe yönetimi toplantıları ve ilçe divan toplantıları gerçekleştirilecektir.” dedi.

Müslümanların masumiyeti adlı filme tepkisini dile getiren Öztek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından filmin Türkiye'de yayınına yasak getirildiğini, bunun ise olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı. İslam dininin ıslah edici olduğuna vurgu yapan Öztek, “Bizim dinimiz ıslah edicidir, ifsat edici değildir. Ama bazıları ifsat ediyorlar, dünyayı karıştırıyorlar. Ama biz filmin yapımından yönetimine, destek verenlerinden sitelerde yayımlanmasına kadar sebep olan herkesi kınıyoruz.” diye konuştu.

Öztek yaşanan bu sıkıntıların ortaya çıkmasının; tedbirsizlik, iş bilmezlikle suçladığı Batı'nın iki yüzlülük politikasına vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Son günlerde ülkemizin tüm insanlarımızın ciğerini yakan terör belası maalesef ki mevcut hükümetimizin pasifliği ve işi bilemezliğinden kaynaklanmaktadır. Herkes gibi bizlerin de içi yanmaktadır ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Batılı ülkelerle yapılan işbirliğinin güvensizliği bir kez daha önümüze çıkmıştır, bizimle paylaşılan istihbaratı aynı anda şer güçleriyle de paylaşılmaktadır, her zaman söylediğimiz gibi Batı yine ikiyüzlülüğüne devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

Öztek’in, hükümete önerisi ise İslam Birleşmiş Milletleri Topluluğu'nun kurulması yönünde oldu.