Siirt Fıstık Festivali Başladı

Siirt Belediyesi tarafından ''Diller ve Kültürler Botan Doğası'nda Buluşuyor'' sloganıyla ikincisi düzenlenen Siirt Fıstık Festivali başladı.

Aralarında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Siirt Ticaret Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu ve kalabalık bir grup alkışlar eşliğinde belediyenin önünden Sancaklar İlköğretim Okulu'nun önüne kadar festival yürüyüşü gerçekleştirdi.

Festivalin yürüyüş güzergahları Kürtçe, Türkçe ve Arapça asılan festival afiş, pankart ve bayrakları ile süslendi. Okulun önünde kurulan stantlara gelenler burada el sanatları, kilim, fıstık ve bal stantları ile yerel resim sanatçısı Emin Sadık tarafından açılan resim sergisini gezdiler.

Yürüyüşün ardından stant alanında konuşma yapan Siirt Belediye Başkanı Sadak, Siirt'te ilk defa bir yürüyüşün gaz ve şiddetsiz yapılabildiğini ileri sürerek, ''Şimdiye kadar hiçbir yürüyüşümüz serbest bırakılmadı. Hep yasaktır, yürümeye çalıştığımız zaman gaz ve şiddetle karşılaştık. Bu yürüyüş bu açıdan bir ilk oldu. Siirt'i barış merkezi yapmak istiyoruz. Bu festivalin barış için başlangıç olacağını temenni ediyorum'' dedi.

Muhabir: Zekeriye Güneş / Aziz Aslan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA