Hanımağa Kaymakam Benek’i Ziyaret Etti

Sivas’ın Kangal ilçesinde tarım ve arıcılık faaliyeti yürüten ve çevresinde ‘Hanımağa’ diye bilinen Feride Hanım Karasu bir önceki İlçe Kaymakamı Halit Benek’i ziyaret etti.

İlçeye bağlı Beyyurdu köyünde yaşayan ve toprak ile tarımsal faaliyetlerde bulunmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu belirten Feride Karasu, hedefinin ise Beyyurdu köyünde sayısı en az 500’den az olmamak şartıyla önemli çapta koyunculuk yapmak olduğunu ifade etti.

Meşhur Kangal koyun ırkını yeniden canlandırmak adına Avrupa Birliği projelerini araştırdığını belirten Karasu, Beyyurdu köyünün arazi ve otlak yapısının koyunculuğa çok elverişli olduğunu söyledi.

Kaymakam Benek ise, bir kadının böylesi faaliyetlerde bulunmasının önemli bir gelişme olduğunu belirterek, 500 dönümlük araziyi sadece buğdayla değil de alternatif tarım ürünleriyle değerlendirme tavsiyesinde bulundu. İlçe tarımına yaptırmış olduğu alternatif tarım ürünleri hakkında bilgi veren Kaymakam Benek, yapılan örnek deneme ekimlerinden başarılı sonuçlar alındığını söyledi.

Sarımsak ve mercimek başta olmak üzere çörek otu, kimyon gibi ürünlerin de verimli ve karlı tarımsal faaliyetler olabileceğini ifade etti.

Topraktan kopmayıp tarımsal faaliyet yapan Feride Karasu’yu tebrik eden Kaymakam Benek, gayretli çalışmaları kaymakamlık olarak her zaman teşvik edeceklerini ve destekleyeceklerini de sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA