Fuat Çağatay Resim Sergisi Açıldı

Çağdaş Türk resminin tanınmış sanatçılarından Samsunlu ressam Fuat Çağatay'ın 40'a yakın eserinin yer aldığı sergi, düzenlenen törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Fuat Çağatay Resim Sergisi Açıldı
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, 28 Eylül-18 Ekim 2012 tarihleri arasında açık kalacak. Fuat Çağatay'ın çeşitli dönemlere ait eserlerinin yer aldığı sergiye Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Sedat Demirci, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Genççakır, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, işadamları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin açılış kurdelesini kesen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, serginin genç nesillere katkı vereceğini düşündüğünü söyledi.

Başkan Yılmaz, "Sevgili Fuat Çağatay Samsunumuzun yetiştirdiği bir sanatçıdır. Onun çok özgün ve değerli olan sanat eserlerini bu salonda sergileme fırsatı bulduk. Fuat Çağatay, şehrimizin ve ülkemizin değerli sanatçılarından birisidir. Ben kendilerini Samsun'un bir evladı olarak burada bir sergi açmalarını arzu ettim. Onlarda eserlerini İstanbul'dan buraya getirdiler. Güzel bir kompozisyonun burada ortaya konmuş olmasından öteye Samsun'un kültür ve sanat hayatına da bir katkıdır. Resim sanatına ilgi duyan genç nesillerin, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin sanatın güzel sonuçlarını görmeleri ve bunun üzerinde kendi sanatlarını geliştirme konusundaki çabalarına da katkı vereceğini düşünüyorum. Onun için Fuat beye çok teşekkür ederek başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Samsun'da ilk kez sergi açtığını söyleyen ünlü ressam Fuat Çağatay, "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın istekleri üzerine böyle bir sergi düzenledim. Hayatımdaki değişik dönemlere ait 40 eseri sanatseverlerin beğenisine sundum. Çalışmalarım yağlı boya ve pastel üzerinedir. Dünyanın çeşitli yerlerinde çok sayıda sergi açtım. Samsun'da düzenlediğimiz sergimiz 18 Ekim 2012 akşamına kadar açık kalacak. Çalışmalarımda genellikle insanlara sadece sanatın nasıl sanat haline geldiğini anlatmaya ele aldım" diye konuştu.

Sergide Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hatıra defterini imzalayıp sergi hakkında düşüncelerini yazdı .
Kaynak: İHA