Bahçesinde Onlarca Tropikal Meyve Yetiştiriyor

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi Çakmak köyü Mühüler Mahallesi’nde yaşayan 80 yaşındaki Hasan Duman, 1980’li yıllardan bu yana bahçesinde yetiştirdiği tropikal meyvelerle köylülere örnek oluyor.

Bahçesinde Onlarca Tropikal Meyve Yetiştiriyor
Hasan Duman, tropikal meyve bahçesi kurma serüveninin merhum Maliye Bakanı Adnan Kahveci’nin yurt dışından değişik tropikal meyve fidanları getirip meraklılarına dağıtması ile başladığını söyledi.

Duman, o dönemde temin ettiği kivi fidanını bahçesine deneme amaçlı diktiğini, kivi fidanı büyüyüp meyve verince de çelikleme usulü ile kivi fidanı üreterek hem bahçe kurduğunu hem de isteyenlere verdiğini söyledi.

SAHİL KESİMLERİNE PİKAN CEVİZİ DİKİLMELİ

Halen 8 dönümlük bahçesinde avokado, hünnap, pikan cevizi, mango, çerimoya, feijoada, zencefil, kaymak, mersin ve çekirdeksiz nar gibi birçok tropikal meyve çeşidi bulunan 80 yaşındaki Hasan Duman, yaptığı denemeler sonucu bölgede kivi, avokado, hünnap ve pikan cevizinin oldukça yüksek verimi olduğunu belirlediğini anlatarak, “Özellikle pikan cevizi diğer cevizlere göre hem daha verimli hem de fiyat olarak yerli ceviz türünün iki katı fiyata alıcı buluyor. Gazipaşa’nın sahil kesimleri mutlaka pikan cevizi dikmeli” dedi.

Kaynak: İHA