Tarım İşçisi Bulamayan Çiftçiler, Çocuklarını Tarlada Çalıştırıyor

Esad'a bağlı güçlerle muhalifler arasındaki çatışmalar nedeniyle sınıra sıfır noktada bulunan Akçakale’deki çiftçiler, işçi bulamayınca çocuklarını okula göndermek yerine pamuk tarlasında çalıştırıyor.

Tarım İşçisi Bulamayan Çiftçiler, Çocuklarını Tarlada Çalıştırıyor
Suriye ordusu ve muhalifler arasındaki çatışmalar Türkiye’nin sınırındaki yaşamları da olumsuz yönde etkilerken, komşuda yaşanan savaşı ve bombardımanları izleyen çocukların elleri, kitap ve kalem yerine pamuk tutuyor. Aileleriyle birlikte tarlada çalışan çocuklardan bazılarının, okul önlüğü ile pamuk toplaması dikkat çekiyor. Türkiye’nin pamuk sektöründe dörtte bir bölümünü karşılayan GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da, komşuda yaşanan savaş, çiftçileri işçi bulma noktasında zorlamaya başladı.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde Suriye sınırına sıfır noktada bulunan çiftçiler, yaşanan savaştan ötürü işçi bulamadıklarını vurgulayarak çocuklarını okul yerine tarlada çalıştırdıklarını söylediler. Çiftçiler, "Bir haftadan bu yana Suriye’deki savaş bizi etkiliyor. Bir haftadır tarladaki pamuğu toplayamıyorduk, bir yıllık hasılatımız olduğu için bugün tekrar çocuklarımızla toplamaya başladık. Bombalar 500 metre yanımıza düştüğü için, işçi buralarda çalışmak istemiyor" dedi.

Okula gitmeyip tarlada çalışan çocuklar da, "Babalarımız pamuk toplamak için işçi bulamadı. Biz de korkuyoruz ama okul yerine gelip tarlada çalışıyoruz. 1 ay sonra tarladaki pamuk biter, biz de bayramdan sonra okulumuza geri döneriz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA