Bakan Dinçer, Balıkesir'de Ak Parti İl Teşkilatını Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Balıkesir'de, AK Parti il teşkilatını ziyaret etti.

Bakan Dinçer'e, burada, Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz tarafından ametist taşı hediye edildi. Daha önce Balıkesir Valiliği tarafından saat 15.30'da geleceği duyrulan Bakan Ömer Dinçer, İzmir'de öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen öğretmen Rabia Sevilay Durukan'ın cenaze törenine katıldı.

Bakan Dinçer, bu nedenle Balıkesir programına saat 19.15'te başladı.

Bakan Dinçer, Valilik ziyareti programını iptal ederek, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, milletvekilleri Tülay Babuşçu, Ali Aydınlıoğlu, İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve diğer partililer hazır bulundu. Partililer, Bakan Dinçer'i parti binası girişinde çiçekle karşıladı. Bakan Dinçer, cadde üzerinde bulunan bazı iş yerlerine girerek esnafa 'hayırlı işler' dileğinde bulundu. Daha sonra parti binasına geçen Bakan Ömer Dinçer, gecikme nedeniyle partililer ve basın mensuplarından özür diledi. Ziyarette, Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e, bölgede çıkan ve stresi aldığına inanılan ametist taşı hediye etti. Bakan Dinçer'in, "Odada varken mi stresimi alacak? Yoksa dokununca mı?" şeklindeki sorusuna Başkan Yılmaz, "Odada iken." cevabını verdi. Bakan Dinçer, ziyarette herhangi bir açıklama yapmayacağını belirterek, soruları, yarın yapılacak valilik ziyaretinde kabul edeceğini söyledi.

Bakan Dinçer, yarın sabah saatlerinde Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret edecek. Daha sonra Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nin akademik yıl açılış törenine katılacak. Ardından kaymakamlar, belediye başkanları, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile toplantıda biraraya gelecek Bakan Dinçer, feribotla İstanbul'a hareket edecek.