UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Heyeti, Odunpazarı'nı Gezdi

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ve beraberindeki heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri Eskişehir'de, tarihi Odunpazarı bölgesini ziyaret etti.

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, UNESCO heyetinin gezisine, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hülya Çopuroğlu ve Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Oğuz, yaptığı açıklamada, Odunpazarı'nın Dünya Mirası Geçici Listesi'nde olmasını geçici bir süre için uygun bulduklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Ama bunun kısa zamanda dünya mirasının kalıcı listeye alınması gereken bir miras olduğu konusunda da gerçekten bugün öğrendiklerimizle birlikte Odunpazarı'nın buna layık olduğunu düşünüyoruz. Odunpazarı'nın, UNESCO'nun Daimi Listesi'ne alınması hususunu sürekli gündemde tutacağız.''

-Prof. Dr. Oğuz, Şelalepark'ı beğendi

Anadolu Üniversitesi'nin kurucusu ve eski Milli Eğitim Bakanları'ndan Prof. Dr. Orhan Oğuz, Odunpazarı Belediyesi Şelalepark'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, eşi Güler Oğuz ve kızı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz ile birlikte Şelalepark'a gelen Prof. Dr. Orhan Oğuz, burada gördüğü Eskişehir manzarasına hayran kaldı.

Şelalepark'ı beğendiğini ifade eden Oğuz, Eskişehir'in gelişmesine ve kalkınmasına katkısından dolayı Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı-ya teşekkür etti.

-Başkan Sakallı, üstyapı çalışmalarını denetledi

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Kırmızıtoprak Mahallesi'nde devam eden üstyapı çalışmalarını denetledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sakallı, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Eskişehir halkına nitelikli yaşam alanları kazandırmak için üstyapı çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Sakallı, ''Üstyapı çalışmalarımız sadece asfaltla sınırlı değil. Birçok mahallede eş zamanlı yeni yol açma, yol genişletme, kilitli parke taşı döşeme çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA