Hamid Biglari, Akbank Yönetim Kurulu Üyesi Oldu

Akbank Yönetim Kurulu Üyesi William J. Mills'in görevinden ayrılması sonrası yerine Citigroup'un stratejik faaliyet kolu olan Citicorp'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamid Biglari atandı.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, Mart 2008'den bu yana Akbank'ta Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten William J. Mills, 24 Eylül 2012 tarihinden geçerli olmak üzere bankadaki görevinden ayrıldı. William J. Mills'in ayrılmasıyla boşalan Akbank Yönetim Kurulu Üyeliği görevine, Akbank Yönetim Kurulu'nun 24 Eylül 2012 tarihinde aldığı karar ile Citigroup'un stratejik faaliyet kolu olan Citicorp'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamid Biglari seçildi.

Dr. Biglari Princeton Üniversitesi'nde ülkenin termonükleer füzyon konusunda lider araştırma merkezi olan Plasma Fizik Laboratuvarı'nda kuramsal araştırma fizikçisi olarak görev yaptı. Dış İlişkiler Konseyi üyesi, Asya Topluluğu'nun Mütevelli Heyeti üyesi ve ABD-Çin İş Konseyi Yönetim Kurulu üyesi olan Biglari, 2009'da göçmenlerin ABD'ye sağladıkları önemli katkıları için verilen Ellis Adası Onur Madalyası'nı aldı. Hamid Biglari Princeton Üniversitesi'nden astrofizik bilimleri dalında doktora derecesine sahip.

Muhabir: Murat Birinci

Yayıncı: Affan Kulunyar
Kaynak: AA