Ereğli Kaymakamı Çay : '' OSB Yolunu Kullanacaklar ''

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, ''İlçede faaliyet gösteren metal firmaları ve depolarında bulunan saç, boru gibi ağır metal sanayi ürünlerini taşıyan ağır tonajlı araçlar, Bölücek Köprüsü üzerinden yeni yapılan OSB yolunu kullanacaklar'' dedi.

Çay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ereğli İlçe Trafik Komisyonu'nun, 16 Ağustos 2012 tarihinde Organize Sanayi Bölgesi'ne giden ağır tonajlı araçların Bölücek, Topçalı ve Hamzafakıllı yolunu kullanmayıp Kıyıcak'daki yeni yolu kullanmaları yönünde aldığı kararın onaylandığını söyledi.

OSB'de faaliyet gösteren firmaların başka il ve ilçelere ağır vasıta araçlarıyla yapacakları ve yaptıracakları her türlü nakliye işlerinde Ereğli Alaplı karayolu üzerindeki Kıyıcak kavşağında yeni OSB yolunu kullanacaklarını anlatan Çay, şöyle konuştu:

''İlçede faaliyet gösteren metal firmaları ve depolarında bulunan saç, boru gibi ağır metal sanayi ürünlerini taşıyan ağır tonajlı araçlar Bölücek Köprüsü üzerinden yeni yapılan OSB yolunu kullanacaklar. Topçalı ve Hamzafakıllı Mahallerinde faaliyet gösteren firmalar da OSB'de bulunan firmalara yapacakları nakliyelerde ise mevcut yolu kullanacak. Söz konusu karar, İl Trafik Komisyonu tarafından onaylanmasının ardından bölgedeki firmalara karar tebliğ edilmeye başlandı.''

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
Kaynak: AA