Yarışmada Birinci Olan Fekeli Aşık Cemil Şençalar, ''altın Saz Ödülü''nü Kazandı

Düziçi'nde düzenlenen ''15. Uluslararası Altın Saz Ödüllü Aşıklar Bayramı'' finalinde, birinci olan Fekeli Aşık Cemil Şençalar, ''Altın Saz Ödülü'ne layık görüldü.

Osmaniye Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ziya Kılıç, Düziçi Anadolu Öğretmen Lisesi Amfi Tiyatro'da düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Düziçililerin Karacaoğlan Aşıklar Bayramı'na sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Etkinlikte, Kazakistan'dan Devlet Türk Dünyası İzmir Dans ve Müzik Topluluğu Sanatçısı Şemsigül Yakupova Kazak ve Türk ezgiler seslendirdi.

Yarışmada birinciliği, Adana'nın Feke ilçesinden katılan Aşık Cemil Şençalar, ikinciliği Düziçi'nden Aşık Dursun Yeşiloğlu, üçüncülüğü ise İstanbul'dan Aşık Ali Sezer kazandı.

Yarışmada birinci olan Şençalar'a altın kaplamalı saz ile dereceye giren diğer yarışmacılara da Cumhuriyet altını verildi.

Osmaniye Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kılıç, yarışmaya katılan yarışmacılara ve destek olan kuruluş temsilcilerine katılım belgesi verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir: Mustafa Demirbaş / Mutlu Bozdağ

Yayıncı: İsmihan Özgüven
Kaynak: AA