Afgan Mülteciler, Sivas'ta Spor Salonunda Konaklıyor

Ülkelerindeki karışıklık nedeniyle Türkiye’ye sığınan Afgan mültecilerden Sivas’a gelenler spor salonuna yerleştirildi.

Afgan Mülteciler, Sivas'ta Spor Salonunda Konaklıyor
Ankara’da Birleşmiş Milletler temsilciliği tarafından Sivas’a gönderilen 100 mülteci, Emniyet Müdürlüğü tarafından Karşıyaka Spor salonuna yerleştirildi. 2 gündür Spor salonunda barınan mültecilere sıcak yemek verilmeye başlandı. Çoğunluğu kadın ve küçük çocuklardan oluşan Afganlar, Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından temin edilen yemeklerini alarak yedi. “ÜLKEMİZ EMNİYETLİ DEĞİL”Afgan Muhammed Halil (20), ülkesinde her hangi bir emniyet olmadığı için kaçarak Türkiye’ye geldiklerini söyledi.

Arkadaşlarının kaybolduğunu, sıkıntı yaşadıklarını anlatan Halil, Sivaslı yetkililerin sorunlarına çözüm bulacakları yönünde söz verdiğini, çok memnun olduklarını belirterek, ev bulacaklarını, sağlıklarına kavuşmaları için yardım edeceklerini taahhüt ettiklerini dile getirdi.Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi ve Dosteli Derneği Başkanı Hüseyin Akpolat ise Afgan mültecilerin 2 gündür salonda konukladığını belirterek, “Yemek verilmesi konusu unutulmuş, Valiliğimiz sağolsun, Vali yardımcılarımız ilgilenerek yemek sorunu çözüldü.“ dedi.

“ARTIK SİVAS’A GELMESİNLER”“Geçen hafta şehre 55 Afgan mülteci geldi, Sosyal Yardımlaşma kanalıyla ev bularak eşya temin ettik, geçen Çarşamba 55 kişi geldi ve bu rakam 100’e yaklaştı.” diyen Akpolat şöyle devam etti: "Bu durum nasıl olacak bilemiyorum, mahalle aralarında bunlar yabancı denildiği zaman ev de verilmiyor. Dosteli Derneği olarak aracı oluyoruz, evleri öyle tutuyoruz, bunların işleri çok zor. Ya bunlar kontrol altında tutulmalı ya da gelmemeli: çünkü Sivas’ta yeterince mültecimiz var. Bunların zaten çalışmaları da yasak, çok ciddi sıkıntı çekiyorlar.”