STK'lardan Birlik Mesajı: Çanakkale Ruhu Bu Ülkede Her Zaman Yaşayacak

Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşları teröre karşı birlik mesajı verdi.

STK'lardan Birlik Mesajı: Çanakkale Ruhu Bu Ülkede Her Zaman Yaşayacak
Bu ülkede Çanakkale ruhunun her zaman yaşayacağını vurgulayan sivil toplum kuruluşları, "Bizi bize düşürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir." dedi.

Sivil toplum kuruluş temsilcileri, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK)'nda 'terör' konulu toplantıda bir araya geldi. 12 sivil toplum kuruluşu şunlar: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nden Mustafa Yardımcı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)’nden Cahit Babacan, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)'nden Alper Maçkan, TÜRMOB'dan Ülkü Sönmez, Kamu-Sen'den İsmail Koncuk, Memur-Sen'den Halit Ortaköy, Hak-İş'ten Mahmut Arslan, Türk-İş'ten Mustafa Kumlu, TÜSİAD'tan Eray Akdağ, TİSK'ten Bülent Pirler, Türk Veteriner Hekimler Birliği'nden Dr. Mehmet Alkan.STK'lar adına bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 74 milyon olarak birbirimize en fazla ihtiyaç duyulan bir zaman diliminde olunduğunu ifade etti.

Artan terör olayları neticesinde şehit olan polis ve askerler ile hayatını kaybeden vatandaşların acısını toplum olarak derinden hissettiklerini vurgulayan Palandöken, bölücü terör örgütünü nefretle kınadı. "Bütün milletimizi derinden üzüntüye boğan son saldırılar toplumumuzdaki hassasiyeti artırmıştır." diyen Palandöken, şöyle devam etti: "Ancak bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler bilmelidir ki bu toprakların mayası kardeşliktir. Çanakkale ruhu bu ülkede her zaman yaşayacaktır. Bölücü terör örgütünün iç ve dış destekçileri bilmelidir ki bizi bize düşürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu millet, oynanan kirli oyunu bozacak güçte ve dirayettedir. Birlik ve beraberliğimizi ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmak kimsenin haddi değildir. Sivil toplum örgütleri olarak bize düşen toplumun birlik ve beraberliğini pekiştirmektir. İlerleyen dönemde bu yönde çalışmalarımız artarak devam edecektir. Tüm milletimize sesleniyoruz. Teröre birlikte dur diyelim. Sağduyuyla birbirimize kenetlenelim. Gün huzurlu ve güçlü bir Türkiye için birlikte hareket etme günüdür. "