Şehit Piyade Çavuş Ahmet Aytekin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bingöl’de terör örgütü PKK mensupları tarafından düzenlenen saldırı sonrasında şehit olan Piyade Çavuş Ahmet Aytekin, memleketi Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Kargın beldesinde toprağa verildi.

Şehit Piyade Çavuş Ahmet Aytekin’in naaşı bir gün önce getirildiği Erzincan Askeri Hastanesi'nden alınarak Kargın beldesindeki baba ocağına getirildi.

Burada helallik alındıktan sonra şehit Aytekin’in naaşı cenaze namazının kılınacağı Seyfettin Efendi Camii'ne getirildi.

Şehidin kardeşleri Kenan, Onur ve Ayşe tabutun başında gözyaşı döktü. Ağabey Onur Aytekin ise kardeşleri ve diğer yakınlarını 'Fatiha okuyun, ağlamayın' diyerek metanetli olmaya davet etti. Şehit Piyade Çavuş Ahmet Aytekin’in cenaze törenine Erzincan Vali Vekili Mehmet Kurt, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, 3. Ordu Komutanlığı Hareket Yarbaşkanı Mehmet Topcu, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, askeri ve sivil erkânın yanı sıra şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehit Piyade Çavuş Ahmet Aytekin’in cenaze namazı Seyfettin Efendi Camii'nde İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından kıldırıldı. Cenaze namazının ardından top arabasına konan şehidin naaşı bir süre top arabasında taşındı. Şehidin erkek kardeşi Kenan ve kız kardeşi Ayşe Aytekin kardeşlerini asker selamı ile selamlayarak göz yaşları arasında uğurladı. Şehit Aytekin’in naaşı top arabasından alınarak askerlerin ve vatandaşların selamı arasında Kargın Belde mezarlığına götürülerek son yolculuğuna uğurlandı. Piyade Çavuş Ahmet Aytekin’in şehit düştüğü saldırı, Bingöl- Muş karayolunun 16. kilometresindeki Kardeşler köyü yakınında meydana gelmiş, pusu kuran PKK'lılar, silahsız askerleri taşıyan konvoya roketatarla saldırmıştı. İsabet alan otobüs alev topuna dönünce, teröristler bu kez uzun namlulu silahlarla askerlere ateş açmıştı.