CHP’li Keskin ve Tamayligil’den Başkan Akgün’e Sürpriz Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamayligil, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Büyükçekmece genelinde başlattığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Akgün, Büyükçekmece halkının evi olarak nitelendirdiği yeni belediye binasını anlattı. Akgün, “Büyükçekmece Belediye Binamız 1987 yılında yapılmıştı. 1997’ye kadar zor ayakta durdu. İller Bankası’na biz yaptırmıştık. Kendi elimizle yaptığımız binayı kendimiz yıktık. O zaman öyle bir bina planlamalıyım ki bin sene sonra bu proje, bu plan dursun” dedi.

Yeni belediye binasının kendi projesi olduğunu belirten Başkan Akgün, “Yapacağımız projeyi yurt dışındaki gezdiğim gördüğüm örneklerle ve kendi kafamda geliştirdiğim tasarımımla birleştirdim, ortaya böyle mükemmel bir proje çıktı. Amacım 20-30 sene olan bir belediye binası değil, halkımıza en az bin yıl hizmet verecek bir bina yapmayı tasarladım” şeklinde konuştu.

Belediye hizmet binasında kulenin olmasını eleştirenlere de cevap veren Başkan Akgün, şunları söyledi: “13 tane kardeş şehrimiz var ancak 5 tanesiyle aktif ilişkilerimiz var. Mississippi’ye gittiğimde belediye binasını sorduğumda bana şu karşıdaki kule diye gösterdiler. Yurt dışında gezdiğim şehirlerde de hemen hemen hepsinde belediye hizmet binasının kuleyle bütünleştiğini gördüm. Vatandaşlarımızın belediye binasını aradığında rahat bulabilmeleri için binanın yapısına kule tasarımını da ekledim.” Yeni binaya geçtikten sonra Mimarsinan ek hizmet binasını güçlendireceğini belirten Başkan Akgün, Büyükçekmece’deki Halk Akademileri Projesi’nin Türkiye’de örnek bir proje olduğunu, Avrupa Konseyi tarafından halk eğitiminde bir numaralı eğitim seçildiğini ve konsey üyelerini oluşturan 47 ülkeye tavsiye edildiğini söyledi.

Bu projenin “12 yıldız şehir” unvanını aldığını vurgulayan Başkan Akgün, bayrağını da bu sene alacağını söyledi.

Kentsel dönüşüm hakkında konuşulan ziyarette Başkan Akgün, Büyükçekmece’nin İstanbul’da bir nolu riskiz ilçe olduğunu vurguladı. Kumburgaz bölgesinin sahil kısmında çok eski yapılanmanın olduğunu ve depreme gerek kalmadan çökmeye müsait olduğunu da vurgulayan Akgün, “Can kaybının olmaması için vatandaşı bire bir uyarmak maksadıyla sürekli bilgilendiriyoruz” dedi.

Her şeyin başında eğitimin geldiğine inandığını belirten Akgün, yapmış olduğu ve yapacağı okulların yanı sıra belediyeye ait binaların da okullara tahsis edildiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ise, Büyükçekmece’deki izlenimlerini şu şekilde değerlendirdi: “Belediye Başkanımızın verdiği bilgiler doğrultusunda çağdaş kent olma yolunda gerekli çalışmaların yapıldığını gördük. Umarız gelecek dönemlerde belediye başkanımız kendi projelerini hayata geçirerek daha güzel bir kent meydana getirir. İnsanlarımız da Büyükçekmece’de güzellikleri paylaşarak yaşarlar.” Ziyarette CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Aksu, CHP İlçe Başkanı Dursun Tazegül, Büyükçekmece Belediyesi Meclis üyelerinden Ahmet Şahin, Ersel Yazıcı, Emine Demirci, Mustafa Yazıcı, Kaşif Erdal, Ahmet Atalay, Nihat Ülker, CHP İlçe yöneticilerinden Ercan Çiftçi, İbrahim Çakmak, Cahit Eryeli, Hakim Kala, CHP İlçe Sekreteri Hüseyin Gökbulak, CHP Üyesi Ali Şeker ve CHP Gençlik Kolu Başkanı Gökhan Gerçek de hazır bulundu

Kaynak: İHA