Kültür Bakanı Günay: Hep Birlikte Akıl Tutulması Yaşıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Kör inat uğruna, dağlarda ölen çocuklar, gelip kültür mekânlarda çalışarak ekmek bulabilirler.Allah, hepimize dayanma gücü versin. Ne yazık ki hep beraber şu an bir akıl tutulması yaşıyoruz. Bundan kurtulduğumuz zaman Türkiye’nin bereketi, bolluğu ve kardeşliği çok fazla artacak.” dedi.

Bakan Ertuğrul Günay, Muğla’nın Milas ilçesindeki Uzunyuvada mevkiindeki Kral Hekatomnos Anıt Mezarı'ndaki kazı alandaki çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Bakan Günay, yaptığı açıklamada, yurt dışına kaçırılan eserlerin Türkiye’ye getirilmesi noktasında devlet kararlığı gösterdiklerini belirterek, “Dışişleri Bakanlığı, İçişleri ve Adalet Bakanlığı’nın zaman zaman katkılarıyla iyi bir ivme kazandık. Başka müzelerdeki eserlerimizi getireceğiz. Şu anda biz, ülkemizden çalıntı olarak götürülmüş olan, çalıntı olduğu belgelenmiş eserlerimizi getirmeye çalışıyoruz. Güzel eserler geldi. Beklentiyi yükseltmek istemiyorum ama yakında güzel haberler duyacaksınız. Bu konularda çalışıyoruz. İpucu vermeyeceğim.” diye konuştu.

“Bugünlerde keyifsiz ve tatsız haberlerle yüreğimiz dağlanıyor” diyen Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onların arasında gülümsememize ne kadar vesile olabilir bilmiyorum ama biz bu ülkenin dağına, taşına, tarihine, geçmişine, geleceğimize ayrımsız hepsine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Yakında bazı eserleri ülkemize getirme konusundaki gayretlerimizi, güzel sonuçlarını bulacaksınız. Ülkemizde barış olsa, bereket ve bolluk çok artacak. Kardeşlik, barış, esenlik bütün bu gelişmeleri sürdürmek için sadece buna ihtiyacımız var. Türkiye’nin kuzeyinde, güneyinde, doğusunda, her yerinde barış olursa sadece bu bölgelerin turizminin bereketinden yararlanma olmayacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Endülüs'ün en tanınan, bilinen coğrafyalarından birisi olabilir. Kör inat uğruna, dağlarda ölen çocuklar, gelip o turizm destinasyonlarında, kültür mekânlardan çalışabilirler, ekmek bulabilirler. İnsan gibi yaşayabilirler. Allah, hepimize dayanma gücü versin. Bir de herkese akıl fikir versin. Ne yazık ki şu an bir akıl tutulması yaşıyoruz hep beraber. Bundan kurtulduğumuz zaman Türkiye’nin bereketi, bolluğu ve kardeşliği çok fazla artacak.”