Açık Ayakkabı Modası ve Ayakta Güzellik Arayışı

Son yıllarda moda haline gelen açık ayakkabı furyası ile ortaya çıkan ayaklar, kadınları özel bakım ve güzellik arayışına yöneltti.

Açık Ayakkabı Modası ve Ayakta Güzellik Arayışı
Ayak Bakım Uzmanı Podiatris Nazlı Ekici, düzenli bir bakımla ayakların kusursuz hale getirilebileceğini söyledi.

Yaz aylarında kadınların en çok dikkat etmesi gereken bölgelerin başında ayakların geldiğine dikkat çeken Podiatris Nazlı Ekici, “En çirkin ayak bile temizliği ve bakımı sayesinde insana güzel görünebilir” dedi.

Güzel ayak değil bakımlı ayak olgusunun önemine dikkat çeken Ekici, “En güzel ayak bile, bakımsızlıktan çirkinleşebilir. Kadınlar ‘ayaklarım çirkin’ diye bir şey yapmadan oturacaklarına kendileri de bir şeyler yapabilirler. Tırnak boyunu orantılı tutabilir, düzenli uygun kremler uygulayıp, masaj yapabilir. Nasıl sırtımızın masaja ihtiyacı oluyorsa, ayaklarımızın da var ve bu ihmal edilmemeli” dedi.

Nazlı Ekici, ayrıca yanlış adreslerde herkesin bakım diye yaptırdığı pedikürün de aslında çok yanlış olduğuna dikkat çekti. Ayakların asla suya sokulmadan bakım yapılmasının önemine dikkat çeken Ekici, bunun yolunun da medikal bakımdan geçtiğini altını çizdi. Ekici, medikal bakımın da doğru eller tarafından yapılmazsa faydadan çok sorun çıkabileceğine işaret etti.

Ekici, “Gün içerisinde sürekli olarak yükümüzü çeken ve ayakkabılarımızda havasız kalan ayaklarımızın bakımı çok önemlidir. Ayak bakımının iyi yapılmaması sadece ayakları değil bütün bir vücudu etkileyen ciddi sorunlara neden olur. Ayak bakımı aslında bir dizi kurala dikkat edildiğinde çok basittir ve sonuçları gerçekten etkileyicidir” dedi.

Podiatris Nazlı Ekici, ayak bakımında dikkat edilecek noktaları şöyle sıraladı: "- Ayakkabılarınız kaliteli ve mümkünse deri olmalıdır.

- Ayaklar ayakkabıda rahat hareket etmelidir.

- Ayakkabı seçerken sol ayakla mutlaka denenmelidir.(genelde sol ayak daha büyüktür) - Ayakkabılar birden fazla olmalıdır ve hafta içerisinde değişikli giyilmelidir.

- Başkasına ait ayakkabı veya terlik giymek ayak mantarına neden olacaktır. Çok yakınınız da olsa başkasına ait ayakkabı veya terliği giymeyiniz.

- Umumi yerlerde (banyo, sauna, hamam, havuz vb) asla terliksiz dolaşmayın.

- Ayaklarınızı banyodan sonra mutlaka ponza taşıyla sürün ve fazla ölü derileri uzaklaştırın.

- Ayaklarınıza giydiğiniz çoraplara dikkat edin çoraplar ne fazla kalın nede çok ince olsun. Mutlaka pamuklu veya yünlü tercih edin.

- Ayak parmakları arasını yatmadan önce mutlaka yıkayın sabunlayın.

- Ayak parmaklarına ait tırnakların çok sık kesilmesi uygun değildir. Kesim sırasında tırnakların düz kesilmesine dikkat edin. Tırnak kenarları kalacak şekilde kesim yapın. Bu kesim şekli tırnak batmalarını engelleyecektir. Ancak bu durumda ayak tırnaklarının kenarındaki pisliklerin alınması gerekir.

- Ayaklarınızı sıcak tutmanız çok önemlidir. Keskin karın sancıları, böbrek ağrıları gibi durumlar ayak üşümesinden kaynaklanıyor olabilir" .
Kaynak: İHA