Güre Belediye Basketbol Takımı Kan Bağışı Yaptı

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesindeki Güre Belediye Basketbol Takımı, toplu halde kan bağışında bulundu.

Güre Belediye Basketbol Takımı Kan Bağışı Yaptı
Güre Belediye Basketbol Takımı Şube Sorumlusu Mehmet Duymuş sosyal sorumluluk projelerinin değişik alanlarda süreceğini belirtti ve "Takımımızı görerek bizimle kan veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Basketbol Takımı antrenörü Arman Özkale ise, “Kanamalı hastalarda ya da ağır bir ameliyatta 4-5 ünite kan bulunamadığı için binlerce insan hayatlarını kaybetmektedir. Hepimizin bir gün kaza geçirme olasılığı bulunmaktadır, bir şekilde herkesin kana ihtiyacı olabilir. Çevremizdeki insanları bu konuda bilgilendirmeliyiz, insanları düzenli olarak kan bağışında bulunmaları için teşvik etmeliyiz. Bir kan bağışıyla bir bebeğin bir çocuğun genç bir insanın hayatını kurtarabiliriz. Kan bağışı konusunda yeterli bilgiye sahip değiliz, bu yüzden de kan bağışları yeterli düzeyde değil. Vücuttaki kan hiçbir zaman değişmez, sürekli vücutta dolanır. Kan bağışında bulunduğumuzda vücut eksilen kanın yerine yenisini üretir, bu sayede Verilen kanın yerine anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için bağışçı daha dinç ve canlı olur. Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur" dedi .
Kaynak: İHA