Sarıkamış İlçesinde Gaziler Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi

Sarıkamış ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Gaziler Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sarıkamış Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Başkanı Osman Gül, burada yaptığı konuşmada, şehitlik ve gaziliğin ruhuna ermeyen bir milletin, her zaman ezilmeye ve yok olmaya mahkum olduğunu söyledi.

Gül, şunları kaydetti:

''O halde bir milleti ayakta tutan en güçlü unsur ölürsem şehit kalırsam gazi idealiyle göğsündeki imandır. O halde kendimize gelelim bir olalım, birlik olalım, dirlik bulalım. Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça sineler onu top sindiremez. Bu vesileyle cennet vatanımızı bizlere kanları ve canları pahasına bizlere bırakan Birinci Dünya Savaşı'nda ve Kafkas cephesinin savunulması amacıyla başlatılan Sarıkamış harekatında şahadet mertebesine ulaşan Sarıkamış Allahuekber şehitlerini ve bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.''

Tören sırasında bazı gazilerin gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Yukarı Sarıkamış Şehitliği de ziyaret edilerek dualar okundu.

Törene, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şener Şen, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, gaziler ile şehit aileleri katıldı.

Muhabir: Hüseyin Demirci

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA