Korkuteli’nde Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Antalya’nın Korkuteli ilçesinde de törenle kutlandı.

Korkuteli’nde Gaziler Günü Törenle Kutlandı
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Garnizon Komutanı PerSonel Yüzbaşı Volkan Onay, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, ilçedeki Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Kıdemli Başçavuş Ercan Pamukçu yaptığı konuşmada, “Bu toprakların bin küsur senedir bizim ve ebediyen bizim olacak.Yaşanan Son asır içerisinde bile Balkan Harbi, 1.Dünya Savaşı, Çanakkale, Yemen ve Milli Mücadelede Türk Milleti, tarihinin, inancının, namusunun, vatan ve bayrak sevgisinin omuzlarına yüklediği sorumluluk ve görev bilinciyle ecdat yadigarı bu vatan için kadını, kızı, genci, yaşlısıyla topyekun olarak sorumluluğunu yerine getirmiştir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinin yanı sıra Kore’de KKTC’de ve iç güvenlik harekatı Sonucunda kazanılan tüm gazilerimizi onurlandırdığımız gündür” dedi.

Törenin ardından gazi, şehit aileleri ve katılımcılar Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığında bir araya gelerek, çay içip sohbet etti .
Kaynak: İHA