Gölpazarı, Pazaryeri ve Bozüyük İlçelerinde Gaziler Günü Kutlandı

Gölpazarı, Pazaryeri ve Bozüyük ilçelerinde, Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Gölpazarı'nda Hükümet Konağı önünde Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

5. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı'ndan Jandarma Teğmen Emre Deliktaş, törende yaptığı konuşmada, bugünün, gazilere olan minnet ve şükran duygularını dile getirme ve canı pahasına yürüttükleri vatan görevini aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceklerini bir kez daha ifade etme günü olduğunu söyledi.

Törene, Kaymakam Ömer Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Gökhan İnan, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, daire amirleri, subay, astsubay ve gaziler katıldı.



Gaziler, daha sonra Kaymakam Şahin'i, Garnizon Komutanı Yarbay İnan'ı ve Gölpazarı Belediye Başkanı Kazıcı'yı ziyaret etti.

-Pazaryeri

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, Kaymakam Oğuz Alp Çağlar, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Aydın Göker, Belediye Başkan Vekili Hikmet Şahinoğlu, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Faruk Akın, askeri erkan, gazi ve yakınları, daire amirleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.



Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasından ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Kenan Yıldız, 27 Haziran 2002 tarihinde çıkarılan kanunla Türkiye'de Gaziler Günü'nün kutlamasına karar verildiğini belirterek, bu kararın devletin ve milletin gazilere verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının bir ifadesi olduğunu söyledi.

82 yaşındaki Kore gazisi Refik Özberber de dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu aziz vatanın birliği, bölünmezliğine ve milli değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanlarını aktarmaya ve canlarını vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Öğrencilerin şiir okumasıyla devam eden kutlamalar, Kaymakam Çağlar, İlçe Jandarma Komutan Vekili Göker ve Belediye Başkan Vekili Şahinoğlu'nun gazileri kabul etmesiyle sona erdi.

Belediye Başkan Vekili Şahinoğlu, gazi ve şehit yakınlarına yönelik Belediye Yaşlılarevi'nde yemek verdi, Kaymakam Çağlar da çeşitli hediyeler armağan etti.

-Bozüyük

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenlere, Kaymakam Oktay Kaya, Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla devam eden törenlerde, Üsteğmen Onur Kurban, burada yaptığı konuşmada, bugünlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek, bu önemli günün, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Gazi Mehmet Ağaç da, dün olduğu gibi bugünde düşmanların gerek içten gerekse dışarıdan vatanı parçalamaya ve bağımsızlığı yok etmek istediklerini belirterek, savaş alanlarında kazanılmış en büyük rütbenin şehitlik daha sonrada gazilik geldiğini söyledi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, belediye tarafından gaziler için yemek verildi.

Kaynak: AA