Mülkiyeti Belediyeye Ait Arsalar İhale İle Satıldı

Mülkiyeti Melikgazi Belediyesine ait Konaklar, Ambar, Gesi Güzelyurt, Karade, Eğribucak, Erenköy, Gürle, Osmanlı, Selçuklu, Esenyurt, Yeşilyurt ve Bahçelievler semtlerindeki 64 arsa ihale ile satışa sunuldu.

59 m2 ile 7800 m2 arasında değişen bağ ve konut parselli arsaların satışının daha çok Gesi, Karadere ve Eğribucak Bölgesindeki bağ ve sayfiye arsalarına ilgi gösterildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, 64 arsadan 21 arsanın satışının gerçekleştirildiğini diğer arsaların ise pazarlığa bırakıldığını söyledi.

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesine istinaden Açık Teklif Usulüyle ihale yapıldığını hatırlatan Büyükkılıç, “İhalemize katılımın yoğun olması Son derece sevindiricidir. Satışı yapılan arsalardan 7622 bin TL gelir elde ettik. Şehrimiz ekonomisinin canlanmasına vesile olacak ve katkı sağlayacak ihaledeki amacımız, Melikgazimizin hizmetlerine imkân sağlamaktır.” dedi.

Mülkiyeti Belediyeye ait arsaların Melikgazi Belediyesi Encümen Salonunda yapılan ihalesine katılımın yoğun olduğunu ifade eden Büyükkılıç, arsanın satışı ile ilgili ihalenin Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildiği sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA