2 Kişiyi Yaralayan Cezaevi Firarisi Vurularak Yakalandı

İçel'de kendisini kovalayan polislerden kaçarken önce karşısına çıkan bir vatandaşı, ardından da bir polis memurunu bıçakla yaralayan cezaevi firarisi, vurularak yakalandı.

2 Kişiyi Yaralayan Cezaevi Firarisi Vurularak Yakalandı
Edinilen bilgiye göre, hırsızlık suçundan İçel Yarıaçık Cezaevi'nde tutuklu iken Firar eden Orhan G.'yi (26) yakalamak için Sağlık Mahallesi'ndeki evinin yakınında görev alan sivil polis ekipleri, şüpheliyi 86031 sokak üzerinde durdurmak istedi. Polisleri görünce kaçmaya başlayan şahıs, önce sokakta karşısına çıkan Ali Çelik adlı vatandaşı, ardından da polis memuru Mahir Kuş'u elindeki 'sallama' tabir edilen bıçakla yaraladı. Daha sonra bir evin damına çıkarak gizlenmeye çalışan Orhan G., köşeye sıkışınca elindeki bıçakla polislere mukavemet etti. Teslim olmamakta direnin şüpheli, polislerce omzundan vurularak etkisiz hale getirildi.

Yaralı olarak ele geçirilen Orhan G.'ye ilk müdahale, olay yerine gelen sağlık görevlilerince damda yapıldı. Ardından sedye ile ambulansa konulan şahıs, İçel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Şahsın, 25 ayrı suçtan sabıkasının bulunduğu öğrenildi.

Olayda yaralanan polis memuru Mahir Kuş ile Ali Çelik adlı vatandaş ise, kaldırıldıkları İçel Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi .
Kaynak: İHA