Tanık ve Ekibi Daha Temiz Çankaya İçin Çalışıyor

Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri “Daha Temiz Çankaya” için gece gündüz çalışıyor.

Tanık ve Ekibi Daha Temiz Çankaya İçin Çalışıyor
Temizlikte büyük atılım yapan Çankaya Belediyesi, yoğun temizlik programını gece gündüz uygulayarak sağlıklı alanlar yaratma konusundaki duyarlılığını sürdürüyor. Belediyenin web sayfasında çalışma programını da düzenli olarak yayınlayan Temizlik İşleri Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, günlük çalışma programlarına bu talepleri de değerlendirerek tam kapasite hizmet üretiyor.

Belediyecilik hizmetlerinde temizliğin önemli bir yeri olduğunu ifadeden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Sağlıklı nesiller için sağlıklı kentlerin var olması ve sürdürülmesi, modern dünyanın gerekleri arasındadır. Biz ‘Yeni Toplumcu Belediyecilik’ anlayışımızı her alanda olduğu gibi temizlik konusunda da uygulayarak, kentimizin göz bebeği Çankayamızın pırıl pırıl olması için yoğun çalışma yapıyoruz. Bu konuda her gün 2 milyonu aşkın nüfusun gelip geçtiği bölgemizde hem Ankaralıların hem de Çankayalıların çevre temizliğine karşı duyarlılık göstermelerini bekliyorum. Bu kent hepimizin ve bizim korumamızda” dedi.

Rutin sokak temizliğinin yanı sıra 40-50 arası kişiden oluşan ekiplerle semt semt ve mahalle mahalle toplu temizlik çalışması yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, açık ve kapalı pazar yeri yıkamasından, ibadethanelerin temizliği ve okulların bahçe temizliği, çöp konteynerlarının yıkanmasına kadar geniş bir çalışma programı dahilinde hizmet veriyor. Programlar aylık, haftalık günlük şeklinde sekteye uğramadan düzenli ve özverili bir şekilde uygulanıyor.

Karanfil Sokak, Yüksel-Sakarya-Tunalı Hilmi, Bahçelievler 7. Caddeler gibi yoğun yaya trafiğinin olduğu yerlerde dezenfektan çalışmalarını gece sürdüren ekipler, gün ağarırken ana arterlerdeki ve civarındaki cadde sokak temizliğini titizlikle devam ettiriyor. Trafiğe kapalı cadde ve sokaklarda, yayaların yoğun olduğu saatlerde Vakumlu Süpürge Araçları ile kimseyi rahatsız etmeden temizlik yapılırken, çöp toplama işlemi gündüz 19 araçla gece ise 3 tur halinde 75 araçla yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı çalışmaları yaptığı bölgelerde vatandaşların toza toprağa maruz kalmaması için 5 arazöz aracıyla sulama işlemi gerçekleştiren ekipler, istek olduğu takdirde program haricinde 5 adet tankerle cadde ve sokaklarda yıkama çalışması da yapıyorlar. Yol kenarlarına bırakılan koltuk, kanepe, ağaç dalları, hafriyat kalıntıları gibi çöp kamyonunun toplayamadığı atıklar, 5 araçla çöp toplama işleminden hariç olarak toplanıyor. Bu yaz başında 121 yeni aracı da kafilesine katarak temizlik alanında önemli çalışmalar yapan Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, vatandaşlara bir telefon kadar yakından hizmet sağlıyor. Vatandaşlar sokaklarındaki çöp konteynerları ya da başka sebeplerle koku ya da atıklara maruz kalmaları halinde Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 438 67 27 ve 438 67 28 numaralı telefonlarını arayarak taleplerini bildirebiliyorlar .
Kaynak: İHA