'seyitömer Linyit İşletmeleri Santrali'nin Özelleştirilmesi En Büyük Rant'

Maden İşçileri Sendikası Kütahya ve Havalisi Şube Başkanı Ahmet Ateş, Seyitömer Linyit İşletmeleri ve Termik Santrali'nin özelleştirilmesinin ülke tarihinin en büyük rantı olduğunu söyledi.

Maden-İş Kütahya ve Havalisi Şubesi Başkanı Ahmet Ateş yaptığı yazılı açıklama ile Seyitömer Linyit İşletmeleri ve Termik Santrali'nin özelleştirilmesinin ülkenin en büyük rant aktarımlarından birisi olduğunu ifade etti.

Ahmet Ateş, "Hazinenin ve ilgili bürokrasinin karşı çıkmasına karşın Seyitömer Linyit İşletmeleri ve Termik Santrali'nin özelleştirilmesini hangi çıkar odakları istiyor? Bu büyük rant aktarımına izin verilecek mi? Seyitömer Linyit İşletmeleri'nin T.K.İ.’nin en verimli çalışan, sorunsuz ve en karlı işletmesi olduğunu ve 2011 yılı sonu itibariyle 160 Milyon TL kar yaptığını, işletmenin mevcut üretim kapasitesi ile yaklaşık 30 yıl yetecek 176 milyon ton kömür rezervinin bulunduğunu işletmenin mevcut üretim kapasitesi ve ortalama karı göz önüne alındığında, bu işletmenin özelleştirilmesinde aktarılacak rantın büyüklüğü ortaya çıkmaktadır." dedi.

Ateş, "Termik santralin kömür işletmesi ile özelleştirilmesi bugünkü fiyatlarla, devralacak firma veya firmalara en az 4,5 Milyar Dolarlık net kar aktarımı sağlanmış olacaktır. Bu rant da, termik santralin elektrik satışından elde edeceği büyük kar dahil değildir. Bir de bu kar eklendiğinde ortaya ülke tarihinin en büyük rant rakamları çıkacaktır. Biz Türkiye Maden İşçileri Sendikası ve Tes-İş Sendikamızla birlikte; Ülkemiz enerji sektörü açısından olumlu sonucu olmayacak, tersine büyük bir rant aktarımına yol açacak bu özelleştirme sürecinin durdurulması için her türlü girişim, görüşme ve mücadele yapacağız." şeklinde konuştu.