Şehit Emrah Kartal, Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Afyonkarahisar’daki patlamada şehit düşen askerlerden Zonguldaklı Emrah Kartal’ın (26) cenazesi memleketi Zonguldak’ın Çukurören köyü Musunlu Mahallesi'nde kılınan cenaze namazını ardından toprağa verildi.

Şehit Onbaşı Emrah Kartal’ın Çaycuma Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, cenaze aracıyla köy meydanına getirildi.

Cenazenin gelişi sırasında anne Ergül Kartal(46), fenalık geçirdi. Sağlık ekipleri acılı anneye müdahale ederek sakinleştirmeye çalışırken, yakınları gözyaşına boğuldu. Yaklaşık 10 bin kişinin geldiği köye giriş yapan cenaze aracı, helalleşmek için evin önünde durması üzerine yakınları sinir krizleri geçirdi. Şehit Kartal’ın annesi Ergün Kartal, babaanne Şükriye Kartal ve çok sayıda yakınları, feryat etti. Emrah Kartal’ın dedesi Baki Kartal, evin önünde tuttuğu cenaze aracı ile birlikte tören alanına kadar yürüdü. Ayakta durmakta zorlanan dede Baki Kartal, yakınlarının da yardımıyla yürüyüşünü sürdürdü. Şehidin naaşının bulunduğu çadıra gelen kardeşi Erbil Kartal ve yakınları göz yaşlarını tutamadı. Dede Baki Kartal, “Oğlum askerliği bedelli yap dedim ama yapacağım dedin. Israr ettik, ısrar ettik, hayır dedin, hayır dedin kıymetli yavrum. 4 sene ABD’de okudu. Kaldı oralarda. Geldi 20 gün köyde kaldı. Şimdi şehadet haberini aldık. Allah’ım, Allah’ım Ya Rabbi. Yapacak bir şey yok. Yavrumuzun ve tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun.” diye gözyaşı döktü.

Öte yandan cenazeye katılan Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, şehidin kardeşi Erbil Kartal’ı teselli etmeye çalıştı. İkindi namazının ardından Emrah Kartal, askeri törenle Harmanlık mevkiinde bulunan aile mezarlığına defnedildi. Cenazeye Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, çok sayıda polis, asker ve şehidin yakınları katıldı.