Iraklı Kadın, Boşandığı Kocasını Bıçakladığı İddiasıyla Gözaltına Alındı

Eskişehir’de sığınmacı olarak kalan Iraklı Hayder Harıth Abbas adlı kadın, bir süre önce boşandığı ancak birlikte yaşadığı eski kocası Sabreen Salman Kadhım Hasnawi'yi göğsünden bıçakla yaraladığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Hasnawi, hastanede tedavi altına alınırken, hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen Abbas ise emniyetteki ifadesinin ardından adli makamlara sevk edilecek.Kırmızıtoprak Mahallesi Alptekin Sokak'ta meydana gelen olayda, alkollü olduğu öğrenilen Iraklı Sabreen Salman Kadhım Hasnawi'yi (28) sokakta yaralı olarak gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, göğsünden bıçaklandığı belirlenen Hasnawi’yi ambulansla Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan ve durumu iyi olan Hasnawi, buradaki ifadesinde, polise eve geç gittiği için boşandıkları ancak birlikte yaşadıkları eşi Hayder Harıth Abbas’ın (32) tartışmalarının ardından kendisini meyve bıçağı ile yaraladığını söyledi.

Bunun üzerine polis, birlikte yaşadıkları Hayder Harıth Abbas’ı gözaltına alarak emniyete götürdü.Iraklı sığınmacı Abbas'ın ise hakkındaki suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Hasnawi ile boşandıklarını anlatan Abbas'ın, "Evde birlikte iken kıskançlık yüzünden aramızda tartışma çıktı. Sonra Hasnawi, dışarı çıktı. Ardından 'polis' diye bağırdığını duydum. Dışarı çıktığımda evin önünde göğsünden yaralanmış olduğunu gördüm. Onu ben bıçakla yaralamadım." dediği öğrenildi.Olayla ilgili soruşturma sürüyor .