İib ve Gaib Elektronik Ortamda Dış Ticaret Seminerleri Düzenliyor

KOBİ’lerin dış ticarette daha ettin rol alabilmelerini hedefleyen “InTeLS-TR-KOBİ’lerin Uluslararası Ticaret Alanında Elektronik Ortamda Eğitimi Projesi” Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde düzenlenecek olan seminerle tanıtılacak.

İib ve Gaib Elektronik Ortamda Dış Ticaret Seminerleri Düzenliyor
İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği liderliğinde, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği işbirliğiyle yürütülmekte olan proje tanıtım seminerine yoğun ilgi bekleniyor. 2023 yılı 500 milyar dolar hedeflerinin gerçekleştirilmesine yönelik yürütülen çalışmaları destekleme ve özellikle KOBİ’lerin dış ticaret alanında aktif rol almalarının hızlandırılması yönündeki çalışmalar sürerken İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği liderliğinde ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ortaklığı ile yürütülmekte olan “InTeLS-TR - KOBİ’lerin Uluslararası Ticaret Alanında Elektronik Ortamda Eğitimi Projesi” kapsamında Avrupa Birliği Yenilik Transferi projesinin tanıtımı GAİB’in ev sahipliğinde Gaziantep’te yapılacak olan bir tanıtım programıyla yapılacak.

Söz konusu projenin amacını; dış ticaret yapmak isteyen KOBİ’lerin uluslararası ticaret konusunda e-öğrenme materyalleri aracılığıyla eğitilmesi olduğunu ifade eden GAİB Başkanlar Kurulu Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz,“İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği liderliğinde ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ortaklığı ile yürütülmekte olan InTeLS-TR - KOBİ’lerin Uluslararası Ticaret Alanında Elektronik Ortamda Eğitimi Projesinin yaygınlaştırılması ve bu alanda KOBİ’lerin geliştirilmesi için yürütülen çalışmalara paralel olarak 28 Eylül 2012 Cuma günü Gaziantep’te Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nde ‘Elektronik Ortamda Dış Ticaret Eğitimi’ konulu bir Yaygınlaştırma Semineri düzenlenecektir. Konuyla ilgili yüksek katılımın sağlanması için GAİB Genel Sekreterliğimiz gerekli yazışma ve duyuruları yapmaktadır. Sadece Gaziantep’ten değil Güneydoğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren bütün KOBİ’lerimizin bu seminere katılmasının kendileri ve iş alanlarının geliştirilmesi için büyük yararlar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından yapılan ortak açıklamada, dış ticarete yönelen KOBİ’lerin geliştirilmesi ve bu alanda doğru adımlar atmalarını sağlamayı hedefleyen Elektronik Ortamda Dış Ticaret Seminerleri’nin önemine değinildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “InTeLS-TR Projesi kapsamında bir uluslararası ticaret simülasyonu olan İhracat Oyunu ülkemiz uygulamaları ile uyumlaştırılarak İngiltere’den transfer edilmiş olup, ayrıca ‘Dış Ticaret Rehberi’ adlı E-Kitap Çalışması ve ‘Dış Ticaret Eğitimi’ başlıklı bir animasyonlu anlatım hazırlanmıştır. ‘Dış Ticaret Eğitimi’ adlı animasyonlu anlatım ise, kalın dış ticaret kitaplarında verilen kapsamlı bilgiyi ve görsel malzemeyi içinde barındırmakta, eğlenceli ve öğretici kurgusu ile izleyenleri sıkmadan bu bilgileri onlara iletmektedir. Oyun, ihracat yapmak isteyen küçük ölçekli bir firmanın senaryosu üzerine kuruludur. Oyunu oynayan kişi, sanal bir şirketin ihracat departmanında yeni bir pozisyona getirilmekte ve ürün seçiminden hedef ülkeye, rekabet baskılarından ürün kalitesi düzeyine ve reklam ile ürün konumlandırma stratejilerinin geliştirilmesine uzanan ihracat sürecinin tamamını oluşturmak ve yönetmekle görevlendirilmektedir. ‘Dış Ticaret Rehberi’ adlı e-kitap çalışması rehberi, temel ve pratik bilgilerin yanı sıra, dış ticaret alanda faaliyet gösteren şahıs ve şirketlerin uluslararası ticaret becerilerini geliştirmeye yönelik kapsamlı bir çerçeve sunmaktadır. E-kitap, metnin içerisinde sıklıkla yer verilen linkler yoluyla okuyucuyu uluslararası ticaretle ilgili kurum ve kuruluşların internet sitelerine yönlendirmekte ve gerektiğinde daha detaylı bilgilerin nereden alınabileceğini göstermeyi hedeflemektedir. InTeLS-TR Projesi kapsamında hazırlanan söz konusu e-öğrenme materyallerinin tanıtılması amacıyla İstanbul’da iki pilot eğitim düzenlenmiştir. Materyallerin Türkiye çapında daha çok KOBİ’ye ulaştırılması amacıyla, 28 Eylül 2012 Cuma günü Gaziantep’te Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nde ‘Elektronik Ortamda Dış Ticaret Eğitimi’ konulu bir yaygınlaştırma semineri düzenlenecektir.”
Kaynak: İHA