Festival Kapsamında ''Adana'yı Seviyorum'' Sergisi Açıldı

19. Altın Koza Film Festivali kapsamında Adana Sanayici ve İşadamları Derneği ile Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu ortaklığında açılan ''Adana'yı Seviyorum'' başlıklı sergi eşsiz güzellikleri Adanalılarla buluşturdu.

Festival kapsamında Abidin Dino Sanat Parkı'nda açılan ''Adana'yı Seviyorum'' başlıklı sergi, Seyhan ve Ceyhan nehirleri ile Akdeniz'in doyumsuz güzelliğini bir araya getirdi. ''Adana'yı Seviyorum'' başlıklı sergiler başta Abidin Dino Sanat Parkı olmak üzere Tarihi Kız Lisesi, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Fuaye Salonu, Optimum AVM, M1 Adana AVM'de sergilenmeye başladı.

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, 1991 yılından bu yana kenti ve kentlisi için çalışmayı ilke edinmiş Adana Sanayici ve İşadamları Derneği'nin kentine ve bölgesine sadece ekonomik katkı koymakla kalmayıp kültür ve sanatsal etkinliklerle de yakından ilgilendiğini söyledi.

Adana'ya dair aidiyet duygusunun şehre değer katarken, Adana ekonomisi ve sosyal yaşantısına da maddi ve manevi katkı sağlayacağını ifade eden Sönmez, ''Adana'yı Seviyorum' projemizdeki amacımız Adana gerçeğinin Türkiye genelinde de duyulmasını sağlayarak Adanalıların sanat, edebiyat, kültür ve ekonomi alanında birliktelik ruhu taşıdıklarını, nerede olurlarsa olsunlar tarihi unsurlarla bezenmiş Adana'yı unutmadıklarını ve unutturmadıklarını göstermektir'' dedi.

Altın Oran Işıl Atölyesi eğitmeni Haluk Uygur da, kent insanının Adana için daha çok birleşmesi gerektiğini söyledi.

Adana'nın dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğunu kaydeden Uygur, Seyhan ve Ceyhan nehirleri ile Akdeniz'in doğal güzelliklerini gözler önüne seren eserleri, Adanalıların beğenisine sunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Abidin Dino Sanat Parkı'nda ''Göl ve Kent'' ve ''Toroslar'ın Nadide Çiçekleri'' olmak üzere iki konsept halinde açılan sergiye Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, ADSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cahit Sınmaz ve ADSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü İkbal Kalın ile çok sayıda davetli katıldı.

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA