“Devlete Aydın Evlat Yetiştirdim, Böyle Mi Olmalıydı Emeğimin Karşılığı?”

Afyonkarahisar’da mühimmat patlaması sonucu şehit düşen askerlerden onbaşı Hayri Kaya ve Mehmet Emre Özer, memleketleri Gaziantep’te gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehitlerin anne ve babaları çocuklarının tabutlarının arkasından gözyaşı döktü. Özer’in annesi Aysel’in sözleri de yürekleri burktu. Top aracında duran tabuta el sallayan Özer, “Ben devlete millete aydın evlat yetiştirdim. Böyle mi olmalıydı benim emeğimin karşılığı? Ben Peygamber ocağına teslim ettim evladımı.” dedi.

Gaziantep’e havayoluyla getirilen şehitlerin naaşı, ikindi namazı vakti, askerlerin omuzlarında Bahaeddin Nakıboğlu Camii’ne getirildi.

Şehitlerin cenazelerinin başında Kur’an tilaveti yapılırken, yakınları da Son kez Türk bayrağına sarılı tabutlara sarıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İl Müftüsü Ahmet Bulut tarafından cenaze namazları kıldırıldı. Gaziantepli vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği cenazenin ardından, şehitlerin naaşı askerlerin omuzlarında top aracına taşındı. Şehitlerin yakınları tabutların taşınması esnasında gözyaşı dökerken, iki anneyi de yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Oğlunun tabutuna el sallayan şehit annelerinden Aysel Özer’in söyledikleri de yürek burktu. Oğluna ‘Elveda’ diyerek el sallayan anne Özer, “Duy anayı duy. Ben devlete millete aydın evlat yetiştirdim. Böyle mi olmalıydı benim emeğimin karşılığı? Ben Peygamber ocağına teslim ettim evladımı.” diyerek ağladı. Törenin ardından, Şehit Onbaşı Mehmet Emre Özer, Asri Mezarlık’a bulunan aile mezarlığında, Şehit Onbaşı Hayri Kaya da Ozanlı köyündeki aile mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.