CHP Sözcüsü Koç: Asıl Hedef Cumhuriyetle Hesaplaşmak

CHP Sözcüsü Haluk Koç, yeni eğitim yasasının ideolojik yasa olduğunu, asıl hedefinin ise cumhuriyetle hesaplaşma olduğunu söyledi.

Koç, Türkiye'ye etnik ve dini temelde bölünmesine zemin hazırlanmak istendiğini kaydetti.

CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Koç, yeni eğitim sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'yi karanlık bir geleceğe sürüklemek isteyenler tarafından yürürlüğe konulan bir yasa ile karşı karşıya kaldıklarını savunan Koç, alelacele Çankaya'da onaylanarak yürürlüğe konulduğunu kaydetti.

Bu yasanın ideolojik yasa olduğunu ve asıl hedefinin ise cumhuriyetle hesaplaşma olduğunu dile getiren Koç, bilimsel, çağdaş yörüngeden çıkardığını ifade etti.

İktidarın en büyük karşı devrimi atıp yürürlüğe geçtiğini anlatan Koç, Atatürk ilke ve inkılaplara uygunluk şartının kaldırıldığını hatırlatarak asıl amacın ulusal kimliğin tartışmaya açmak, Türkiye'ye etnik ve dini temelde bölünmesine zemin hazırlamak olduğunu belirtti.

Kendi çocuklarını özel kolejlerde okuttuklarını, çağdışı, ortaçağ eğitimin reva görüldüğünü dile getiren Koç, "Bu yasa hükümet tasarısı olarak getirilmemiştir. Eğitimle ilgisi olmayan 5 AKP milletvekiliyle taslak olarak getirilmiştir. Altında bakanın bile imzası yoktur. Bu yasanın şekil ve esas yönünden iptali için Anayasaya başvurduk. Ancak Anayasa Mahkemesi şekil yönünden iptal etti. Anayasa Mahkemesi, esastan eğitim öğretim dönemi başladıktan sonra gündeme alıyor. 'Yargıya emir verdik' diyen Başbakanın ardından Anayasa Mahkemesinin nasıl bir karar vereceğini merakla bekliyoruz." dedi.

Koç, Anayasa Mahkemesi ne yönde karar verirse versin, Türkiye'nin dokusuyla ne kadar oynamaya çalışırlarsa çalışsınlar. Cumhuriyet ve kurumlarını ne kadar yozlaştırmaya çalışırlarsa çalışsınlar; bu millete bunları asla unutturmayacaklarını vurguladı. Anne ve babalara seslerini yükseltip, haksızlığa karşı susmamalarını istedi. Aldığı sıcak bir haberi de basın mensuplarıyla paylaşan Koç, "Bingöl Erzurum karayolunda polis aracı geçerken yine bir patlama oluyor. Genel ilk bilgilere göre yine 8 polis memurumuz şehit oluyor, 7 polisimiz yaralı. Biz daha yeni rahmet dilemiştik. Bu acıyı üzülerek paylaşmak istiyoruz. Yine rahmet ve milletimize sabır diliyorum. Bütün bu sürecin arkasındaki karanlık olayları, CHP tarafından irdelenerek iktidarın bu süreçteki sorumluluğunu hatırlatmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Oslo görüşmelerine ilişkin belgelerin ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine Koç, "Sorularımızla Başbakan'ın ve içine girdiği kirli ilişkileri sıkıntıya uğratacak bir ruh yapısı var. Bu sorular daha da detaylanacak. Terörün bugün tırmandığı noktada Başbakanın gafleti ve sorumluluğunun altını çizecek yeni sorularla muhatap olacaktır." şeklinde konuştu.