Beyaz Saray, Youtube’a İslam Dünyasını Sarsan Videoyu Sordu

Libya ve Mısır’ın ardından, Yemen ve Sudan’da da büyük tepkilere sebep olan İslam’a hakaret içeren filmle ilgili ABD yönetimin, video paylaşım sitesi Youtube’a söz konusu filmin sitenin ilkelerini ihlal edip etmediğini gözden geçirmesini istediği öğrenildi.


ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Tommy Vietor, Beyaz Saray’ın Youtube’a söz konusu videoyu Youtube’un yayın ilkelerini ihlal edip etmediğini incelemesini istediği belirtildi.

Youtube’un yayın ilkeleri çeşitli cinsel içerikli yayınların yanı sıra, uyuşturucu kullanımını özendiren, şiddet ve nefret söylemini içeren, dinsel ya da etnik temelli gruplara yönelik saldırılara kısıtlama getiriyor.

Söz konusu videonun içeriği nefret söylemi ve dinsel temelli bir gruba yönelik saldırıyı içerse de, Youtube yönetimi şu an için sadece Mısır ve Libya’da söz konusu videoya ulaşımı engelledi.

Youtube yönetimi, “Bir ülkede normal karşılanan bir içerik bir başka ülkede mütecaviz olabiliyor. Söz konusu video yayın ilkelerimize aykırı olmadığı için erişim engellenmeyecek.’ açıklamasında bulundu.