Beyaz Saray değerlendirme yapmasını istemişti

Arama motoru devi Google, Müslümanlar arasında infiale neden olan videoyu kaldırmayacağını açıkladı.

Beyaz Saray değerlendirme yapmasını istemişti
Google, İslam karşıtı videoyu YouTube'den kaldırmayı kabul etmedi. Beyaz Saray'ın Müslüman dünyasında büyük protestolara neden olan videonun kaldırılması için Google, değerlendirme yapmasını istemişti.

Arama motoru devi Google, bugün yaptığı açıklamada Beyaz Saray 'ın talebini reddederken, “Çarşamba günkü olayların ardından Mısır ve Libya 'da, daha sonra Hindistan ve Endonezya 'da videoya erişimi bloke edildiğini” açıkladı.

Hz. Muhammed 'e hakaret ettiği gerekçesiyle Müslüman dünyasında büyük öfkeye neden olan videoya yönelik protestolar, Salı günü Libya 'nın Bingazi kentindeki ABD elçiliğine düzenlenen ve Büyükelçi Christopher Stevens ile üç personelin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından artmıştı.

Google, “politik baskılara boyun eğmek yerine yerel yasalarla ve şirket kurallarıyla uyumu gözden geçirilerek videonun kaldırılıp kaldırılmayacağına karar verileceğini” belirtti. Müslümanların Masumiyeti adlı filmin fragmanına, Türkiye 'den hala erişilebiliyor.

KIPTİ HIRİSTİYAN YÖNETMEN SORGUYA ALINDI


Beyaz Saray, dün Google 'la temasa geçerek, videonun yayım şartlarıyla uyumlu olup olmadığının gözden geçirilmesini istemişti. Google, Libya ve Mısır 'da yaşanan büyük protestoların yaşandığı Çarşamba günü videonun site kurallarıyla uyumlu olduğunu belirtmişti.

ABD 'li yetkililer, bugün filmin yapımcısı olduğu bilinen 55 yaşındaki Mısırlı Kıpti Hıristiyan Basseley Nakoula 'yı California eyaletinde sorgulamaya başladı. 2010 yılında dolandırıcılıktan hüküm giyen Nakoula 'nın tutukluluk şartlarını bozduğu şüphesiyle sorgulanacağını ifade edildi.

OLAYLARDA YİNE KAN AKTI


Google'ın belli ülkeler dışında yayımdan kaldırmayacağını açıkladığı videoya tepkiler bitmek bilmiyor. Mısır'da binlerce gösterici bugün yine ABD Büyükelçiliği ve Tahrir Meyda'nında polisle çatıştı. Çatışmalarda bir kişi öldü. Ayrıca, Cuma günü yaşanan çatışmalarda yaralanan 35 yaşındaki bir protestocunun da hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Tunus'ta ise dün yaşanan çatışmalarda ölenlerin sayısının dörde yükseldiği belirtildi. Polis, başkent Tunus'taki ABD Büyükelçiliği'ne girmeye çalışan yüzlerce göstericiyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 46 kişinin de yaralandığını belirtti.

Sudan'ın başkenti Hartum'da ise dün beş bin kişi İngiliz ve Alman büyükelçilikleri önünde polisle çatışmıştı. Çatışmalarda üç kişi hayatını kaybetti.