Saadet Partisi Sivas Geçlik Kolları Başkanı Durak Açıklaması

Saadet Partisi Sivas Geçlik Kolları Başkanı Yasin Durak, ''İslam'a ve Hz. Muhammed'e yöneltilen hiçbir hareket cevapsız kalmayacaktır'' dedi.

Durak ve beraberindeki partililer, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, Hz. Muhammed'e hakaret içeren ''Müslümanların Masumiyeti'' filmine tepki gösterdi. Durak ve beraberindekilere, bazı siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin başkanları ve yetkilileri de destek verdi.

Durak, yaptığı açıklamada, ''İslam'ın kutsallarına karşı sürekli hakaret ve tahriklerin özgür ülkesi ABD ve Avrupa'da oyunun son halkası olan Müslümanların Masumiyeti filmine karşı tepkimizi dile getirmek istiyoruz'' dedi.

İslamı savaş dini olarak tanıtan filmde Müslümanlara açıkça hakaret edildiğini ifade eden Durak, şunları kaydetti:

''Batı ülkelerinin filme karşı sessiz kalması ve bunu ifade özgürlüğüne bağlaması haksız bir tutumdur. ABD'deki bu İslam karşıtı hareket binlerce Müslüman'ı sokağa dökmüştür. Bu da gösteriyor ki, İslam'a ve Hz. Muhammed'e yöneltilen hiçbir hareket cevapsız kalmayacaktır. İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkeleri, fitneye yol açan bu filme karşı birlikte hareket etmeli. Filmin gösterimi derhal durdurularak, bu filmi yapanlardan hesap sorulmalıdır. Müslümanlar bu iğrenç duruma ferasetlerini bırakmadan tepkilerini koymalıdır. Yoksa Siyonizm ve uşakları, elbette biz Müslümanların en hassas damarının Peygamberimiz olduğunu çok iyi bilmektedir. Onların bizim en hassas damarımıza saldırması, oynadıkları oyunun son perdesine geldiklerini göstermektedir.''

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.
Kaynak: AA