Batı Çevreyolu'nun Temelinin Atılması

Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Batı Çevreyolu'nun temelinin atılması ile ilgili açıklama yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, AK Parti İl Başkanı Sayın Mustafa Köse'nin basın yayın organlarında 14 Eylül tarihinde Batı Çevreyolu ile ilgili yer alan iddiaları üzerine açıklamayı yapmak zorunluluğu doğduğu belirtildi.

Açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla 22 Eylül'de gerçekleştirilecek temel atma töreniyle, uzun yıllardır Antalya kamuoyunu meşgul eden ve en önemli sorunlardan birinin daha AK Parti iktidarı tarafından çözüme kavuşturulacağının anlatıldığı ifade edildi.

Batı Çevreyolu'nun temelinin daha önce de atıldığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sayın Köse açıklamasında, Batı Çevreyolu'nun CHP'li Büyükşehir Belediyesi ile Konyaaltı Belediyesi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle çözümsüz bir hal aldığını ve yapımının geciktiğini iddia etmektedir. Sayın Köse ve AK Partililer, bu tür açıklamalarıyla ucuz siyaset örneklerini bir kez daha sergilemişlerdir. Çünkü gerçekler, kendilerini doğrulamamaktadır.

Batı Çevreyolu'nun Karaman Çayı ile Çandır Çayı arasındaki yaklaşık bin 800 metrelik sorunlu bölümünün çözümüyle ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi üzerine düşen her türlü yükümlülüğü yerine getirmiştir. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi, söz konusu yolun açılmasına olanak tanıyan yürürlükteki imar planına uygun olarak parselasyon yapmış ve tescil için tapuya göndermiştir. Ancak bu aşamada bölgedeki arazi sahiplerinin açtıkları davalar sonucunda bölgenin imar planı ve parselasyon işlemi, söz konusu bölgenin tarım alanı olduğu gerekçesiyle İdare Mahkemesince iptal edilmiştir. Anlaşıldığı gibi yolun açılamamasının nedeni, iddia edildiği gibi belediyelerin anlaşmazlığı olmayıp, verilmiş olan yargı kararıdır.

Projesi henüz yeniden onaylandığı anlaşılan Batı Çevreyolu'nun söz konusu bölgede yaşanan problemin aşılabilmesi için ya kamulaştırma yapılması ya da yargı kararı hiçe sayılarak imar uygulaması yapılması gerekmektedir. Bunun için de 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planında, 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planında ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında gerekli değişikliklerin yapılması zorunludur.

Henüz bu imar sorunları çözümlenmeden veya kamulaştırma işlemi tamamlanmadan Batı Çevreyolu'nun temelinin yeniden atılacağına ilişkin açıklamaların hiçbir inandırıcılığı bulunmamaktadır. İktidarın bir an önce sorunlu bölgede gerekli olan adımları atması ve yolun açılması bizim de beklentimizdir.''

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA