Eski Büyükelçi Peck'ten Protestolarla İlgili Açıklama

ABD'nin eski Irak Büyükelçisi Edward Peck, Kahire ve Bingazi'deki protesto gösterileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Washington’daki Freedom Plaza’nın önünde Kahire ve Bingazi’deki eylemler hakkında konuşan ABD'nin Irak'taki eski büyükelçisi Edward Peck, “Bu protestolar, ABD’nin buradaki sorunlara müdahale etme şeklinin Orta Doğu’da, Müslüman dünyasında ve Arap dünyasında memnuniyetsizlikle karşılandığına işaret etmektedir” diye konuştu.

Peck, Obama yönetiminin Arap dünyasıyla olan ilişkileri düzeltecek bir yolunun bulunmadığını savunarak, “Obama yönetimi ne yapabilir? Bu eylemleri kınayabilirler, ölen ve yaralanan insanların yasını tutabilirler, önemli ilişkilere verilen zararlar hakkında konuşabilirler, fakat hepsi bu kadar olur” dedi.

Konu hakkındaki görüşlerini dile getiren George Thompson adlı vatandaş, Bingazi'de ABD büyükelçisi ve personelinin öldürülmesinin üzücü olduğunu belirterek, protestolara sebep olan kısa filmin bu kişilerle ve ABD ile ilgisi olmadığını söyledi.

Bir başka ABD vatandaşı Mike Young ise, Amerika’da ve dünyanın her yerinde insanları tahrik etmemenin ve haklarına saygı göstermenin gerekli olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA