Ak Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan:

AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, kentin eğitim öğretim açısından son yıllarda Türkiye genelinde isim yapan bir olduğunu bildirdi.

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim döneminde öğrenci ve öğretmenlere başarı diledi.

Okullarda veliler, öğretmenler ve yöneticiler arasında iyi bir işbirliği olduğunu dile getiren Çalışkan, şunları kaydetti:

''Hükümetimizin eğitimde köklü bir değişim olarak gördüğü ''4+4+4'' kesintisiz eğitim sisteminin bu eğitim döneminde ilk kez uygulanacak olması nedeniyle okullarımız, sınıflarımız ve eğitimci kadrolarımız yeniden düzenlenmiş olup, bu konuda kentimizin genelinde her hangi bir sorun yaşanmayacaktır. Ayrıca eğitim yılının güvenli ve verimli geçebilmesi için yetkililerce tüm tedbirlerin alınmıştır.''

AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Aslan da, 2012-2013 eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını diledi.

Aslan, Ahi Evran Üniversitesi'nin de yeni açılan bölümleri ile bu yıl daha fazla öğrenciye ev sahipliği yapacağını ifade ederek, üniversitenin gelişmesi ve büyümesi için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Üniversite öğrencilerinin konaklama sıkıntılarının giderilmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Aslan, şunları kaydetti:

''Öğrencilerimizin konaklamalarındaki sıkıntıları gidermek için Bağbaşı yerleşkesine yapılan 500 kişilik yurt kız yurdu olarak belirlenmiş olup, bu yıl için öğrenci kayıtlarımız yapılmaya başlanmıştır. Beş yıldızlı otel konforunda yapılan bu yurdumuzda üniversitemizin açılması ile birlikte kız öğrencilerimiz konaklamaya başlayacaklardır. Gelecek yıl yeni bir 500 öğrenci kapasiteli bir yurdun yapımı için çalışmalarınız devam etmektedir.''

Muhabir: Abdullah Yıldız
Kaynak: AA