Büyük Acının Yıl Dönümünde Evlat Sahibi Oldular

Kayseri’de 21 Eylül 2009 tarihinde şeker toplamak için çıkan ve 556 gün sonra ölü olarak bulunan çocuklardan Türkan Ay’ın ailesi, çocuklarının kaybolma tarihine denk gelen doğumu 10 gün öne alarak, sezaryen ile erkek çocuk sahibi oldu.

Büyük Acının Yıl Dönümünde Evlat Sahibi Oldular
Anne Özlem Ay, hüzün ve sevinci bir anda yaşadıklarını belirterek, “3 yıl sonra bir oğlum oldu. Hem mutluyum hem de kızımın kaybolduğu güne denk geldiği için üzgünüm. Hem acı var hem sevinç var şu anda” diye konuştu.

Doğum zamanının aslında çocuklarının kaybolduğu 21 Eylül tarihine denk geldiğini söyleyen anne Ay, “Hem acı hem de sevinç bir arada olmasın diye 10 Eylül’de sezaryen ile aldırdık” dedi.

Oğlunun ismini Mustafa Efe koyduklarını belirten Özlem Ay, “İsmini rahmetlik kızım koydurdu. Kızımı doğumdan çok önceleri rüyamda gördüm. Çocuğumuzun olacağını ve ismini Mustafa Efe koymamızı istedi” dedi.

Baba İbrahim Ay ise, “Biz Türkan’ın üzüntüsünü unutmadık. Onun acısı içimizden silinmeyecek. Bu sevinci de bizimle bu acıyı paylaşanlarla paylaşmak istedik. Allah oğluma uzun ömürler versin” diye konuştu.

İbrahim Ay, doğum tarihinin Türkan’ın kaybolma tarihine denk geleceğini ancak acı ve sevincin aynı zamana denk gelmesini istemediklerini belirterek, “Doktora gittik ve muayene olduk. Çocuk gelişimini tamamladığı için ve sancılar yavaş yavaş başladığı için 10 gün öncesinden sezaryen ile doğumun gerçekleşmesinde sıkıntı olmayacağı söylendi. Biz de Mustafa Efe’yi 10 gün öncesinden kucağımıza aldık” şeklinde konuştu.

Karısı Özlem Ay’ın bir gün bir rüya gördüğünü anlatan İbrahim Ay, “Eşim bana Türkan’ı rüyasında gördüğünü ve Türkan’ın ‘Bir çocuğunuz olacak. Onun ismini Mustafa Efe koyun’ dediğini söyledi.

Ben de böyle bir şey olmayacağını söylemiştim. Bir süre sonra eşim rahatsızlandı. Hastaneye götürdüğümde hamile olduğunu öğrendik. Daha sonraki kontrollerde cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendik. Biz de oğlumuzun ismini rahmetli kızım Türkan’ın istediği gibi Mustafa Efe olarak koyduk” dedi.

Kayseri’de 21 Eylül 2009’da Türkan Ay, Dilruba ve Ahmet Tuna Tekin kardeşler Ramazan Bayramı’nda şeker toplamak için çıkmışlar ve bir daha kendilerinden haber alınamamıştı. Türkan, Dilruba ve Ahmet Tuna’yı 556 gün süren arama çalışmaları hüzünle sonuçlanmış ve çocukların şeker toplamak için kapısını çaldıkları Uğur Veli Gülışık tarafından öldürüldükleri ortaya çıkmıştı. Gözaltına alınan Uğur Veli Gülışık’ın yer göstermesi sonrasında çocukların cesetleri Yozgat’ta gömülü olduğu yerden çıkarılarak, Kayseri’de defnedilmişti. 6 yaşındaki Dilruba ve 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin kardeşlerle komşuları 10 yaşındaki Türkan Ay’ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Uğur Veli Gülışık’a 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 85 yıl hapis cezası verilmişti .
Kaynak: İHA