Eğitim Bir-Sen Ardahan Şube Başkanı Erdinç Çakmak Açıklama Yaptı

Eğitim Bir-Sen Ardahan Şube Başkanı Erdinç Çakmak, ''Eğitim ile ilgili sorunlarımızı sayın valimize sunduk'' dedi.

Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'daki eğitim ile ilgili sorun ve sıkıntıları tespit ettiklerini, bunları Vali Seyfettin Azizoğlu'a sunduklarını söyledi.

Amaçlarının Ardahan'daki eğitimi sorunsuz hale gelmesini sağlamak, bunu yaparken de katkı sunmayı da ihmal etmeyeceklerini dile getiren Çakmak, ''Eğitim ile ilgili sorunlarımızı sayın valimize sunduk. Özellikle birleştirilmiş sınıflar, taşımalı eğitim sistemi, öğretmen sirkülasyonu, geçici görevlendirmeler ve öğretmenlerin köylerde durmaması önemli etkenlerdir. Bu sorunlarla ilgili sayın valimize sözlü olarak bilgi verdik'' dedi.

Çakmak, ilerleyen zamanlarda Ardahan'daki eğitim ile ilgili sorunları rapor haline getirip yazılı olarak valiye sunacaklarını ifade etti.

Söz konusu sorunların çözümü için yapılacak her çalışmaya sendika olarak destek çıkacaklarını kaydeden Çakmak, ''Yeter ki idare bu konuda bir çalışma yapsın. Çünkü, temas ettiğimiz nokta, Ardahan'daki eğitimin hak ettiği noktaya gelebilmesi için Son derece önemli. Çözüm için bizde ayrıca destek sunacağız'' diye konuştu.

Muhabir: Günay Nuh

Yayıncı: Muharrem Aksakallı
Kaynak: AA